Vântul a făcut ravagii în 13 județe: copaci și stâlpi doborâți, case și autoturisme avariate

În contextul avertizării COD PORTOCALIU și COD GALBEN de fenomene meteorologice ce vizează intensificări susținute ale vântului, în intervalul 02.04.2024, ora 08.00 – 02.04.2024, ora 13.00, DSU anunță că s-au înregistrat efecte în 17 localități din 13 județe ( AB, BH, BT, BZ, CJ, DB, GR, HD, IF, MS, PH, SV și VL ) și municipiul București, unde unde echipele operative au intervenit/se intervine pentru degajarea a 13 elemente de construcție, 60 de copaci doborâți de vânt, 4 stâlpi căzuți pe carosabil, fiind avariate 3 case, 1 anexă și 16 autoturisme.

Totodată, circulația feroviară a fost temporar afectată pe magistrala 500 în localitatea Moara Nouă din județul Prahova din cauza copacilor căzuți pe linia de contact.
Din cauza vântului puternic au fost suspendate manevrele în toate porturile de la Marea Neagră și trecerile cu ferry-boat-urile din Zimnicea/TR și Turnu Măgurele/TR către Bulgaria.
În ceea ce privește alimentarea cu energie electrică, s-au înregistrat avarii în 7 localități din județul Harghita, însumând un număr de aproximativ 1.531 consumatori finali nealimentați. La acest moment se intervine pentru remedierea defecțiunilor.
Cele mai multe situații de urgență generate de intensificările susținute ale vântului au avut loc în municipiul București unde 31 copaci s-au prăbușit, mai multe elemente de construcție au fost dislocate de la 6 blocuri de locuințe, 1 panou publicitar a fost distrus, fiind avariate 12 autoturisme.
Urmate a situațiilor generate, nu au fost înregistrate victime.


de pe realitateaoltului.ro

No comments

Random Posts

3/random/post-list