S-a semnat contractul pentru restaurarea, consolidarea și dotarea Liceului “Ioniță Asan” Caracal

Încadrat la risc seismic 1, Corpul 1 al Liceului Teoretic „Ioniță Asan" Caracal va intra în lucrări de consolidare seismică, reabilitare, modernizare și eficientizare energetică. Liceul a fost inclus de Ministerul Dezvoltării pe lista primelor 31 de unități de învățământ care vor primi finanțare prin Programul național de investiții "Școli sigure și sănătoase", iar ieri primarul Ion Doldurea a semnat contractual de finanțare. Aproape 800 de elevi au fost mutați, în vara anului trecut, din clădirea care nu mai este sigură într-un alt corp.

Ministerul Dezvoltării a decis că 14 licee, 15 școli și 2 grădinițe încadrate în clasa de risc seismic I vor fi consolidate seismic, reabilitate, modernizate și eficientizate energetic . Printre acestea se numără și un liceu din județul Olt, clădirea veche fiind construită prin anul 1922 iar extinderea prin 1987. Finanțarea lucrărilor este asigurată de Ministerul Dezvoltării, iar primăriile răspund de modul în care sunt realizate aceste lucrări.

Astăzi, primarul Ion Doldurea a dat o veste bună legată de stadiul acestui proiect.  ,,Ieri, am semnat contractul de finanțare a lucrărilor pentru restaurarea, consolidarea și dotarea Liceului "Ioniță Asan", o unitate de învățământ de referință pentru orașului nostru. Următoarea etapă este scoaterea la licitație a lucrărilor, termenul pentru finalizarea proiectului fiind 31 decembrie 2025ˮ, a transmis primarul municipiului Caracal..

Proiectul are o valoare de 3,5 milioane de euro.

La nivelul județului Olt, din cele 175 clădiri identificate ca fiind cu risc seismic, 118 sunt clădiri administrate de instituții ale statului (şcoli, primării, cămine culturale, grădiniţe, etc). Sediul Primăriei Slătioara a fost propus spre demolare-

Oltul are 175 de clădiri cu risc seismic. 118 sunt şcoli, primării, cămine culturale, grădiniţe ori alte clădiri publice | Realitatea Oltului



de pe realitateaoltului.ro

No comments

Random Posts

3/random/post-list