Ședință festivă în Olt de Ziua Jandarmeriei Române, cu avansări în grad și felicitarea celor mai buni jandarmi

3 aprilie este o zi solemnă pentru jandarmi, fiind sărbătoriți cei 174 de ani de la momentul înființării Jandarmeriei Române, instituție a cărei istorie a început să se scrie în anul 1850, pe data de 3 aprilie, când Domnitorul Moldovei, Grigore Alexandru Ghica, a promulgat "Legiuirea pentru reforma corpului slujitorilor de Jandarmi". În Olt, astăzi a fost organizată o ședință festivă.

Timp de o săptămână, jandarmii olteni au fost prezenți în comunitate, în localitățile Slatina, Caracal, Corabia și Balș unde, alături de un public numeros, au desfășurat activități expoziționale cu tehnica și mijloacele de protecție și intervenție specifice executării misiunilor, au informat tinerii cu privire la oferta educațională și prevenirea faptelor antisociale, au desfășurat exerciții sportiv-recreative, precum și exerciții demonstrative cu sprijinul câinilor de serviciu. Activitățile au fost organizate pentru a marca Ziua Jandarmeriei Române, aniversată pe 3 aprilie. Iar astăzi, în sala de ședințe a Consiliului Județean Olt, s-a desfășurat ședința omagială. Au fost  prezenți șefii instituțiilor județene și locale, precum și reprezentanți ai instituțiilor cu care IJJ Olt colaborează pentru îndeplinirea atribuțiilor. Pe timpul ședinței au fost evocate momentele importante din dezvoltarea instituției și au fost transmise mesaje de apreciere cu privire la activitatea Jandarmeriei Române.

#td_uid_1_660d3eca5f423 .td-doubleSlider-2 .td-item1 { background: url(https://ift.tt/B76IQds) 0 0 no-repeat; } #td_uid_1_660d3eca5f423 .td-doubleSlider-2 .td-item2 { background: url(https://ift.tt/3K20kMy) 0 0 no-repeat; } #td_uid_1_660d3eca5f423 .td-doubleSlider-2 .td-item3 { background: url(https://ift.tt/OUqWcaD) 0 0 no-repeat; } #td_uid_1_660d3eca5f423 .td-doubleSlider-2 .td-item4 { background: url(https://ift.tt/aMsgSbW) 0 0 no-repeat; } #td_uid_1_660d3eca5f423 .td-doubleSlider-2 .td-item5 { background: url(https://ift.tt/4mBGcXu) 0 0 no-repeat; } #td_uid_1_660d3eca5f423 .td-doubleSlider-2 .td-item6 { background: url(https://ift.tt/EIRTCzk) 0 0 no-repeat; }

Cum pentru orice militar avansarea în gradul următor reprezintă un semn de prețuire al efortului constant și al devotamentului față de instituție, astăzi au fost avansați în grad, înaintea expirării stagiului minim, 20 de subofițeri. Totodată, cadrele militare care s-au remarcat în activitatea desfășurată au fost recompensate cu mulțumiri, felicitări și citări prin ordinul de zi pe unitate.

,,Transmitem felicitări și mulțumim, pe această cale, fiecărui jandarm care își exercită atribuțiile cu simț al datoriei și al devotamentului față de comunitate, în fiecare zi. La ceas aniversar, în numele jandarmilor olteni, comanda inspectoratului vă transmite gânduri de prețuire și considerație și vă asigură de încrederea necondiționată în slujba statului și a cetățeanului!,, transmite IJJ Olt.



de pe realitateaoltului.ro

No comments

Random Posts

3/random/post-list