Șase noi linii de producție la fabrica de cablaje din Slatina. Investiția de 23 milioane euro va crea și noi locuri de muncă

Prysmian România, unul dintre cei mai importanți producători de cabluri din țară și din Europa, anunță demararea la fabrica din Slatina a lucrărilor la noi linii de producție a cablurilor electrice de medie tensiune. Investiția va duce la creșterea volumului fabricii cu 20%, ceea ce va impune crearea de noi locuri de muncă.

La Slatina, Prysmian a construit și operează cea mai mare fabrică de fibră optică din Europa, care a devenit un punct de producție global pentru întreaga companie. Lider mondial în industria sistemelor de cabluri în domeniul energiei și telecomunicațiilor, compania anunță o nouă investiție în capitala Oltului, în valoare de 23 milioane de euro, pe o perioadă de trei ani, ce va duce la  crește capacitatea fabricii cu 12.000 de tone pe an, cablu electric de medie tensiune. ,,Aceste cabluri se adresează în principal distribuitorilor de energie electrică către populație. Prin intermediul acestei investiții, Prysmian va crește capacitatea fabricii, prin 6 noi linii de producție. Din 2005 de când este prezentă în Slatina, Prysmian a investit 75 de milioane de euro în fabricile sale,, anunță compania.

"Suntem încântați că am reușit să demarăm această investiție, în fabrica din Slatina. Aici avem asigurată materia primă pentru producția cablurilor noastre, chiar de la fabricile de pe platforma industrială Slatina. Avem aici cea mai mare fabrică de telecom din Europa și tot aici vrem să demonstrăm că putem avea una din cele mai moderne fabrici de cabluri electrice. Totodată fabricile Prysmian din Slatina sunt orientate spre economisirea resurselor, dar și protejarea mediului înconjurător, iar în fabrica de cabluri de energie unul din aceste noi cabluri va fi realizat printr-o tehnologie inovatoare ce asigura reducerea emisiilor de CO2 cu o tonă pe kilometru de cablu produs.", a declarat Daniela Burca, COO Prysmian Romania.

La fabrica de cabluri de energie Prysmian din Slatina se produc anual peste 35.000 tone de conductori electrici de diferite tipuri, care sunt întâlniți în cele mai comune rețele electrice: de la rețelele din construcții și industrie, la cabluri de medie și înaltă tensiune pentru rețelele de transport subterane sau aeriene. Fabrica din Slatina exportă anual cabluri și conductori electrici către principalii furnizori de electricitate din Romania dar si din Europa.de pe realitateaoltului.ro

No comments

Random Posts

3/random/post-list