Greva poștașilor s-a încheiat în această dimineață. S-a obținut o majorare salarială în două etape

Greva generală a poștașilor, declanșată pe 1 aprilie, s-a încheiat. BNS anunță semnarea contractului colectiv de muncă.

Blocul Național Sindical a derulat o campanie națională intitulată ,,Poștașii nu vor să mai fie săracii României! Stop abuzurilor din Poșta Română!", angajații Poștei intrând în grevă generală pe 1 aprilie.
Astăzi, BNS, prin Sindicatul Lucrătorilor Poștali din România, informează că ,,greva demarată la nivelul Companiei Naționale Poșta Română s-a încheiat în această dimineață, 3 aprilie, în urma semnării noului Contract colectiv de muncă și înregistrării acestuia la Inspectoratul Teritorial de Muncă al Municipiului București. Toți liderii sindicali din SLPR sunt rugați să prezinte noul Contract colectiv de muncă membrilor de sindicat! ,,.

Liderii sindicali au obținut pentru angajați o majorare salarială în două etape. Astfel, creșterea salariului minim în Compania Națională „Poșta Română" la 3.700 de lei brut se va face începând cu data de 1 iulie 2024. De asemenea, angajații Poștei Române au obținut și o majorare a veniturilor în valoare de 420 de lei brut (salariu de bază + spor de loialitate), în medie, începând cu 1 septembrie 2024.

Greviștii nu vor primi salariul aferent zilelor în care nu au muncit conform legii.



de pe realitateaoltului.ro

No comments

Random Posts

3/random/post-list