Centrul Cultural din Izbiceni, renovat total, va fi inaugurat de artistul căruia-i poartă numele: Tudor Gheorghe

Cu o investiție de 500.000 de euro, bani europeni, centrul cultural din comuna Izbiceni, considerat de maestrul Tudor Gheorghe, căruia-i poartă numele, ,,cea mai frumoasă sală de spectacole din spațiul rural din România", va fi inaugurat după reabilitarea totală. În fața publicului iubitor de artă se va afla chiar menestrelul Tudor Gheorghe, unul dintre cei mai renumiți artiști din România, ,,adoptatˮ de comuna olteană.

La finele acestei săptămâni, viața culturală din comuna Izbiceni, una dintre cele mai active din mediul rural din țară, va renaște, odată cu inaugurarea Centrului Cultural ,,Tudor Gheorgheˮ, reabilitat total cu fonduri europene, investiția fiind derulată în ultimii circa trei ani de zile. Administrația locală a anunțat marele eveniment la care va fi prezent chiar marele artist.

,,Primaria Comunei Izbiceni organizează vineri, 5 aprilie 2024, cu începere de la ora 19, la Centrul Cultural Tudor Gheorghe din Izbiceni spectacolul ,,ALTFEL…ROMANȚA" , susținut de maestrul TUDOR GHEORGHE la încheierea turneului internațional cu același nume. Spectacolul se constituie în evenimentul ce marchează redeschiderea asezământului cultural, complet renovat. Pret bilet 100 lei.ˮ, a anunțat administrația comunei.

Centrul Cultural ,,Tudor Gheorghe" de la Izbiceni, reabilitat din temelii | Realitatea Oltului

Renovarea centrului cultural a însemnat refacerea totală a fațadei, acoperișului, tocăriei, izolației fonice și termice, rețele de utilități, pardoseală, mobilier și recuzită, precum și dotarea cu echipament de ultimă generație. Primarul Marian Gulie a mărturisit că s-a inspirat din arhitectura Teatrului Odeon, centrul cultural fiind transformat într-o adevărată bijuterie. Și spațiul exterior a fost adaptat noii investiții, cu spațiu verde, alei și iluminat noctun.

Centrul Cultural poartă numele marelui artist Tudor Gheorghe, care a donat o parte din obiectele personale Muzeului din Izbiceni. „Le amintesc mereu prietenilor mei din toată lumea că: „Merg și eu la casa mea… la Izbiceni". (…) În anii '70 am venit aici, la acest cămin Cultural, la o șezătoare culturală(…). Este o onoare pentru mine că există în acest sat de gospodari cea mai frumoasă sală de spectacole din spațiul rural din România", a declarat maestrul.



de pe realitateaoltului.ro

No comments

Random Posts

3/random/post-list