Primăria Brastavățu a semnat finanțarea pentru împăduriri prin PNRR. Se vor înființa peste 22 ha de pădure

22,68ha de teren agricol se vor transforma în trup de pădure în comuna Brastavățu, grație unei investiții accesate de către administrația locală cu finanțare PNRR nerambursabilă.

Dacă în urmă cu un an la Ministerul Mediului a fost semnat primul contract de împădurire din cadrul Campaniei Naţionale de Împăduriri 2022-2026, finanţată prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, acesta fiind pentru o împădurire în județul Olt, la Scorniceşti, pentru aproape 83 de hectare de teren agricol, acum o nouă împădurire în județul Olt cu finanțare PNRR se va realiza în comuna Brastavățu.

Primăria Brastavățu a semnat contractul de finanțare pentru proiectul ,,Împădurire terenuri agricole Brastavățuˮ, cu finanțate nerambursabilă acordată în baza schemei de ajutor de stat ˮSprijin pentru investiții în noi suprafețe ocupate de păduriˮ. Valoarea contactului de finanțare este de 1.976.654,41 lei.

Suprafață nou împădurită cu trup de pădure va fi de 22,68ha.

Măsura din PNRR – Investiții în noi suprafețe ocupate de păduri inclusiv în păduri urbane și reîmpăduriri –vizează realizarea a 56.000 ha de noi păduri și suprafețe cu vegetație forestieră în zonele vulnerabile la schimbările climatice.



de pe realitateaoltului.ro

No comments

Random Posts

3/random/post-list