Elevii primesc astăzi bursele pe februarie, diferite pe județe, în funcție de vacanța mobilă. Cât vor primi cei din Olt

Banii de burse ai elevilor pentru luna februarie vor fi plătiți astăzi, 15 martie, după ce au fost virați către inspectoratele școlare și școli. Bursa de merit ar urma să fie 342 sau 364 de lei, suma variind de la un județ la altul, în funcție de vacanța mobilă din februarie.

Bursa de merit, stabilită la 450 de lei lunar, este acordată elevilor nu integral, ci după o formulă ce implică numărul de zile de cursuri și numărul de zile de vacanță. Calcul se face doar pentru bursele de merit și cele tehnologice. Cum vacanța mobilă ori de ski a diferit ca perioadă, elevii vor primi și burse diferite. Asta înseamnă 342,85 de lei pentru majoritatea județelor sau 364,28 de lei pentru celelalte 14 județe. Levii din județul Olt au avut vacanța de ski în perioada 19-25 februarie și vor primi 342 de lei.

Bursa acordată elevilor din învățământul profesional este de 229 de lei, conform aceluiași model de calcul.

Bursele sociale se plătesc integral, pe lunile septembrie 2023 – august 2024, adică în fiecare lună de școală din acest an școlar.

Cuantumul minim al burselor: 

  • Bursă de excelenţă olimpică I: între 750 și 3000 lei
  • Bursă de excelenţă olimpică II: 700 lei
  • Bursă de merit : 450 lei
  • Bursă socială: 300 lei
  • Bursă pentru mame minore: 700 lei
  • Bursă tehnologică: 300 lei

Valoarea burselor poate fi suplimentată de către consiliile de administraţie ale unităţilor de învăţământ în funcţie de sumele alocate de autorităţile administraţiei publice locale sau alte venituri obţinute potrivit legii. Valoarea cu care se măresc este decisă de școli, începând cu acest an, consiliile locale doar alocă sume.



de pe realitateaoltului.ro

No comments

Random Posts

3/random/post-list