Lege susținută de deputații Grecu și Iancu, promulgată ASTĂZI: Fără țigări electronice vândute minorilor

Legea care interzice vânzarea de țigări minorilor a fost astăzi promulgată de președintele Klaus Iohannis. Prin decretul semnat, se interzice și fumatul cu dispozitive electronice în spațiile publice închise. Printre inișiatorii acestui demers menit să reducă expunerea copiilor și tinerilor la produsele de tutun se numără și deputații de Olt Cătălin Grecu și Marius Iancu.

Vânzarea țigărilor electronice prin automate sau către minori va fi interzisă. Legea care prevede acest lucru a fost promulgate astăzi și interzicer vânzării prin automate și către cei ce nu au încă 18 ani a țigaretelor electronice, flacoanelor de reumplere pentru țigarete ori dispozitivelor electronice pentru încălzirea tutunului.  Demersul legislativ ce vizează reducerea expunerii minorilor la produsele ce le pot afecta sanatatea, cum ar fi tutunul, i-a avut printre inițiatori pe deputații PSD de Olt Cătălin Grecu și Marius Iancu. Aceasta stabilește, totodată, implicarea scolilor în procesul de prevenire si control a acestui comportament, prin prevederea care stipuleaza ca institutiile de invatamant au obligatia de a introduce în regulamentele proprii măsuri coercitive aplicate elevilor pentru nerespectarea prevederilor referitoare la vânzarea/deținerea si utilizarea tuturor categoriilor de produse care contin tutun, a tigaretelor electronice si dispozitivelor electronice pentru incalzirea tutunului, în incinta acestora.

Sancțiunile se ridică la amenzi pentru persoanele fizice de de la 100 lei la 500 lei, iar pentru persoanele juridice  de 10.000 de lei și cu sancțiunea complementară de suspendare a activității pe o perioadă de 30 de zile la prima abatere. Săvârșirea unei noi contravenții se va sancționa cu amenda de 20.000 de lei și închiderea  unității.



de pe realitateaoltului.ro

No comments

Random Posts

3/random/post-list