De la finele lunii, românii nu vor mai arăta buletinul la frontierele aeriene și maritime interne ale UE

Odată cu intrarea în Air Schengen, românii nu vor mai arăta buletinul la frontierele aeriene și maritime interne ale UE. Verificările se vor aplica în continuare la granițele terestre.

Începând de duminica viitoare, 31 martie, cetățenii celor două noi state membre incluse în Spațiul Schengen aerian și maritim- România și Bulgaria- nu vor mai fi obligați să arate documentele de identitate la punctele de control de pe aceste terminale de pasageri. Ridicarea controlului este valabilă pentru toți cetățenii, adulți sau minorii care îi însoțesc. Regulile privind prezentarea la aeroport/port – de regulă cu două ore înainte de plecare – este în continuare în atribuțiile autorităților naționale, chiar dacă pasagerul va petrece mai puțin timp până ajunge efectiv la poarta de îmbarcare. Totuși, dacă un cetățean român sau bulgar face o escală într-un stat terț, din afara UE, atunci trebuie să prezinte actele de identitate ofițerilor de la frontiera exterioară a blocului comunitar.

Pe 30 decembrie, Consiliul Uniunii Europene a votat în unanimitate primirea României și Bulgariei în Spațiul Schengen cu frontierele aeriene și maritime.



de pe realitateaoltului.ro

No comments

Random Posts

3/random/post-list