Caravana Shakespeare ajunge în Slatina, Caracal și Corabia cu spectacole în aer liber, intrare liberă și premii

Oltenii iubitori de teatru vor avea oportunitatea de a urmări gratuit „Operele complete ale lui Shakespeare", prezentate în 45 de minute de actori ai Teatrului Național „Marin Sorescu" din Craiova. Caravana din cadrul Festivalului Internațional Shakespeare va ajunge luna viitoare în Slatina, Caracal și Corabia.

Operele marelui Shakespeare vor ajunge, în premieră, în  mijlocul comunităților din 30 de orașe din România, printre care și trei din județul Olt. Caravana Shakespeare va porni la drum pe 25 martie pentru cinci săptămâni, Festivalul Internațional Shakespeare, Craiova, sărbătorind astfel împlinirea anul acesta a 30 de ani de la prima ediție.

Pe 25 aprilie la Slatina, 26 aprilie la Caracal și 27 aprilie în Corabia, actorii Lucian Vlăsceanu, Adrian Tudor și Alexandru Gabriel Boboruță, vor prezenta publicului oltean „Operele complete ale lui Shakespeare" în 45 de minute, un spectacol în aer liber, traducerea și adaptarea fiind semnate de Petre Bokor, scenografia îi aparține Adelinei Galiceanu, iar regia este semnată de Alexandru Boureanu.
Accesul este liber, iar participanții la spectacol au ocazia să se înscrie într-un concurs care le poate aduce unul dintre cele două weekend-uri în doi, la Festivalul Internațional Shakespeare – Ediția a XIV-a, unul dintre cele mai importante festivaluri tematice ale Europei şi printre cele mai importante festivaluri Shakespeare ale lumii, ce va avea loc în perioada 16-26 mai 2024, la Craiova. Pentru a participa la concurs, cei interesați trebuie să: fie prezenți la spectacolul prezentat de Caravana Shakespeare, să-și facă un selfie cu Caravana Shakespeare, să posteze selfie-ul pe Instagram, însoțit de #ShakespeareLaCraiova și @shakespearefestival, să dea follow paginii de instagram @shakespearefestival.

Câștigătorii vor fi desemnați prin tragere la sorți prin platforma app-sorteos.com și anunțați în data de 2 mai pe pagina de Instagram a Festivalului Internațional Shakespeare.
Festivalul va însuma anul acesta peste 300 de spectacole și evenimente și va reuni unele dintre cele mai mari nume de regizori de teatru de talie mondială ai momentului, între care Robert Wilson, Declan Donnellan, Peter Brook sau Robert Lepage.



de pe realitateaoltului.ro

No comments

Random Posts

3/random/post-list