ANL a recepţionat 12 locuinţe pentru tineri în orașul Scornicești

Un bloc nou de locuințe, a cărui investiție se ridică la 3,55 milioane lei, realizat prin ANL, a fost recepționat și urmează să-și primească în scurt timp chiriași.

Agenția Națională pentru Locuințe, instituţie aflată sub autoritatea Ministerului Dezvoltării a recepționat în județul Olt un nou bloc de locuințe pentru tineri. 12 locuinţe pentru tineri, destinate închirierii, au fost construite în orașul Scornicești.

,,Locuințele (5 garsoniere, 3 apartamente cu 2 camere și 4 apartamente cu 3 camere) au fost construite pe un regim de înălţime S+P+2E (subsol+parter+2 etaje), valoarea investiției fiind de 3.555.486,38 lei (inclusiv TVA). Până în prezent, în județul Olt, ANL a finalizat, în cadrul aceluiași program, 834 de unități locative în localitățile Caracal (194), Piatra Olt (120), Balş (80), Scorniceşti (60), Drăgăneşti-Olt (60), Corabia (20), Potcoava (24), Slatina (264) și Vișina (12).,, a transmis Ministrul Dezvoltării.

Locuinţele au fost construite pe terenul pus la dispoziţia ANL de către Primăria Scornicești, beneficiari fiind tineri între 18 şi 35 de ani, care îndeplinesc condiţiile prevăzute de lege pentru a putea accesa o astfel de locuinţă. Accesarea se face prin depunerea de cereri la primării, care urmează să întocmească listele de repartiţii. Locuinţele vor putea fi achiziţionate de chiriași după o perioadă de închiriere de minimum un an, prin achitarea de rate lunare egale către autorităţile publice locale, prin contractarea de credite ipotecare de la instituții financiare autorizate, inclusiv cu garanția statului, sau cu achitarea integrală a preţului final din surse proprii.



de pe realitateaoltului.ro

No comments

Random Posts

3/random/post-list