Medici de mâine se-ntâlnesc, în concurs, la Colegiul Greceanu, pe 20 aprilie

Elevii din mai multe județe ale țării care doresc să îmbrățișeze o carieră în sănătate se vor întâlni și anul acesta la Colegiul Național „Radu Greceanu" Slatina. Concursul Regional de Biologie ,,Medicii de mâine" ediţia a XI-a se va desfășura pe 20 aprilie.

Până la data de 15 aprilie, cadrele didactice de biologie din țară sunt așteptați să-și înscrie elevii din clasele VII-VIII şi XI-XII la Concursul Regional de Biologie ,,Medicii de mâine". Colegiul Naţional "Radu Greceanu" Slatina va organiza și în acest an concursul din domeniul anatomiei şi fiziologiei umane, în colaborare cu Primăria municipiului Slatina și sub egida Ministerului Educației. Concursul a ajuns la ediția a XI-a, organizată pe 20 aprilie, pe secțiunile: Anatomie şi fiziologie umană pentru gimnaziu, Anatomie şi fiziologie umană pentru liceu — Corint, Anatomie şi fiziologie umană pentru liceu — Barron's.

Mare parte dintre concurenți doresc să devină medici, alții vor să afle dacă sunt potriviți pentru o carieră în acest domeniu.  În fiecare an au fost implicate în concurs un număr de aproximativ 9 județe: Argeș, București, Vâlcea, Teleorman, Dolj, Gorj, Teleorman, Neamț și Olt având un număr aproximativ de 150 elevi și 40 cadre didactice. Numărul școlilor implicate este de aproximativ 30.

Nivelul subiectelor este unul ridicat, iar elevii clasați pe podium, la secțiunea liceu, au obținut rezultate foarte bune la concursul de admitere al Facultăților de Medicină din țară. Organizatorii colaborează și cu Spitalul Județean de Urgență Slatina – unde elevii care obțin premii sau mențiuni beneficiază de o zi de practică și Crucea Roșie Olt- ce asigură elevilor un curs gratuit de prim ajutor.



de pe realitateaoltului.ro

No comments

Random Posts

3/random/post-list