19 – 21 martie: Vreme friguroasă, lapoviță, ninsori și vânt. Strat nou de zăpadă la munte

Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare de vreme severă: ninsori, lapoviță şi vânt în cea mai mare parte a țării până joi seară. La munte, se va depune un strat nou de zăpadă.

Noua atenționare meteo de vreme rea este valabilă pentru intervalul 19 martie, ora 10 – 21 martie, ora 20. ,,Temporar vor fi precipitații slabe, sub formă de ninsoare în nordul și centrul Moldovei și mixte în sudul Moldovei, Dobrogea, cea mai mare parte a Munteniei și în sudul și estul Transilvaniei. În Carpații Orientali și Meridionali va ninge local moderat cantitativ (10…15 l/mp) și se va depune strat nou de zăpadă. Vor fi intensificări ale vântului cu rafale în general de 40…50 km/h în estul, sud-estul țării și la munte, iar în cursul zilei de marți și în vest,, anunță ANM.

Astăzi, vremea va continua sã se rãceascã în cea mai mare parte a ţãrii. Temperaturile maxime se vor încadra între 3 şi 11 grade Celsius, uşor mai ridicate, pânã în jurul a 13 grade Celsius, în extremitatea de sud-vest. Cerul va fi variabil în regiunile vestice, dar va avea înnorãri în restul teritoriului; vor fi mai ales ploi în Dobrogea, local în Muntenia şi în Oltenia (trecãtor lapoviţã în zona subcarpaticã a acestor regiuni), precipitaţii mixte pe alocuri în nordul Moldovei, izolat în Transilvania şi în Maramureş, iar la munte ninsori slabe. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri pe crestele montane, dar local şi temporar şi în zonele joase. Dimineaţa, izolat se va semnala ceaţã.



de pe realitateaoltului.ro

No comments

Random Posts

3/random/post-list