Centru cultural multifuncțional la Brâncoveni, în stilul ce poartă numele domnitorului născut în localitate

Nu poți să spui Brâncoveni, fără să asociezi numele comunei oltene cu domnitorul Brâncoveanu, născut în localitatea din Olt. Și pentru că de același nume se leagă un stil arhitectural aparte, edilul Ion Cheroiu a hotărât că stilul brâncovenesc va veni mănușă unei noi clădiri culturale ce va întregi centrul civic modern al comunei, aducând în prim plan și istoria locului. Astfel, viitorul centru cultural va avea un design inspirat din stilul brâncovenesc.

Comuna care a dat Ţării Româneşti doi domnitori, pe Matei Basarab (1632-1654) și pe Constantin Brâncoveanu (1688-1714), readuce în designul unei clădiri culturale importante pentru comunitate acel stil boieresc cu influențe renascentiste ce poartă numele domnitorului care s-a născut în localitatea olteană. Stilul arhitectural brâncovenesc, recunoscut astăzi că fiind "primul stil românesc",  va putea fi admirat la viitorul centru cultural ce se va construi în comuna Brâncoveni.

,,Continuăm să dezvoltăm Brâncoveni prin proiecte de utilitate publică pentru viitor. Acum două săptămâni demaram lucrările la proiectul de modernizare Cămin Cultural – Corp 2. Este vorba de un centru multifuncțional de activități, o clădire spațioasă destinată elevilor de la Școala Gimnazială "Voievod Brâncoveanu" pentru a servi masa caldă, dar și pentru găzduirea programului de repetiții al ansamblului Mugurașii Brâncovenilor. Este conceput cu o sală de lectură, vestiar, sală multifuncțională, cameră tehnică, toalete. Proiectul va fi dat în exploatare în cursul acestui an. Pentru Brâncoveni: IMPLICARE ȘI RESPECT!ˮ, a transmis primarul Ion Cheroiu

Viitorul centru cultural multifuncţional va găzdui toate activităţile cultural-artistice de pe raza comunei şi va fi dispus pe două nivele. Sala de spectacole, în amfiteatru, va găzdui aproximativ 153 de spectatori. Tot la parter vor fi găzduite un foaier, biblioteca comunală, un muzeu, vestiare artişti, sala de depozitare, garderobă, grupuri sanitare separate pentru artiști şi spectatori. La etaj va fi o sală multifuncţională de conferinţe şi o cameră pentru sonorizare.

Comuna Brâncoveni se poate mândri cu una dintre cele mai eficiente administrații publice din județ. La loc de frunte stă promovarea talentaţilor artişti de la Ansamblul "Muguraşii Brâncovenilor", care au dus numele Brâncoveni şi jocul tradiţional de pe aceste plaiuri către toate zonele țării.



de pe realitateaoltului.ro

No comments

Random Posts

3/random/post-list