Start înscrierilor la Festivalul ,,Carul cu Flori” de la Giuvărăști

Cei mai buni tineri soliști de folclor din regiunea Oltenia sunt așteptați și anul acesta să-și demonstreze calitățile la Festivalul- concurs de muzică populară „Carul cu Flori", organizat la Giuvărăști. Festivalul a căpătat anul trecut răspândire regională, vârsta maximă a concurenților fiind de 20 de ani și cu posibilitatea pentru cei mai mici (sub 11 ani) de avea secțiune separată.

În data de 28 aprilie, la Giuvărăști, se va desfășura cea de a IX-a ediție a Festivalului- concurs regional de muzică populară ,, Carul cu Flori". În comuna olteană, folclorul adună tineri interpreți dornici de afirmare, precum și numeroși susținători, sala Căminului Cultural fiind arhiplină. Festivalul este organizat de Centrul Județean de Cultură și Artă Olt, în parteneriat cu Primăria Giuvărăști, acompaniamentul concurenților fiind asigurat de un taraf al Ansamblului Folcloric Profesionist Doina Oltului, dirijat de maestrul Cristian Dumitru, iar președintele juriului și invitat special în concurs va fi Neta Soare, solistă profesionistă a Ansamblului Doina Oltului.

Înscrierile pe cele două secțiuni- vocal și instrumentiști se vor face până pe data de 21 aprilie. Și anul acesta, organizatorii vor oferi premii în bani: 800 de lei- marele premiu; premiul I -soliști 600 lei, instrumentiști 500 lei; Premiul II soliști 500 lei, instrumentiști 400 lei; Premiul III- soliști 400 lei, instrumentiști 300 lei; mențiune I instrumentiști- 200 lei, Mențiune II instrumentiști-100 lei.

Trofeul ediției de anul trecut a fost câștigat de Simona Popescu, din Slatina, solistă a Grupului Vocal Mândruțele de la Olt.



de pe realitateaoltului.ro

No comments

Random Posts

3/random/post-list