Cum vor călători românii de la 31 martie, odată cu intrarea României în Air Schengen

De duminică, 31 martie, scăpăm de controalele poliției de frontieră la aeroport. Românii care zboară spre țări din spațiul Schengen vor merge direct spre porțile de îmbarcare.

României intră peste câteva zile în Air Schengen. De duminică, persoanele care se vor deplasa către spațiile Schengen pe aeroport vor face controlul de securitate, după care vor merge direct către poarta de îmbarcare. Nu se vor mai opri la filtrele Poliției de Frontieră pentru a le fi controlate documentele de călătorie.  Controalele de securitate și ale bagajelor vor continua să rămână.

Nici minorii nu se vor mai opri la controalele polițiștilor de frontieră. Vor trece prin controlul de securitate, după care se vor îndrepta direct către porțile de îmbarcare. Nu va fi nevoie de niciun aviz suplimentar pe care părinții sau minorii să îi aibă pentru a călători în spațiul Schengen. Însă aceștia vor putea călători cu aceleași documente cu care o fac și în prezent. În cazul în care minorul călătorește doar cu unul dintre părinți, va fi nevoie de procura notarială din partea celuilalt părinte, dacă va călători cu o altă persoană va fi nevoie de procură notarială din partea ambilor părinți.



de pe realitateaoltului.ro

No comments

Random Posts

3/random/post-list