Recunoaștere pentru prof. Marin Urzicana: I s-a acordat Titlul de Cetățean de Onoare al orașului Corabia

Orașul Corabia se poate mândri cu un nou Cetățean de Onoare, formatorul a numeroși mari artiști. Acordarea celei mai înalte distincții civice a fost aprobată de către aleșii locali.

Consiliul Local al Orașului Corabia a aprobat acordarea unui nou titlu de Cetățean de Onoare. Recompensa pentru creșterea prestigiului urbei prin activitatea depusă a revenit unei personalități din domeniul cultural și pedagogic: profesorul Marin Urzicana,  care a căutat tot timpul să descopere noi talente pentru promovarea folclorului oltenesc.

Prof. Urzicana s-a născut în data de 27 August 1944 și a absolvit Conservatorul de muzică „Ciprian Porumbescu" din București.- Facultatea de muzică, compoziție muzicală, muzicologie, în anul 1976. Și-a adus contribuția la formarea și afirmarea multor soliști din sudul județului Olt: Ionela Stăncioi, Georgeta Chițoran, Loredana Streche, Ion Popa, Constantin Măgureanu, Zorina Bălan, Remi Șapcă, Gabriela Vladu, Corina Barbu, Ioana Milculescu, Ana Buzulică, Petrișan Cosmin, pianiști: Imireanu Laurențiu – prof. de muzică la Clubul copiilor Călărași, Nețoi Andrada – elevă la liceul de muzică "George Enescu" din București, Guguleanu Andrei și alții;

A pregătit și condus orchestra Ansamblului folcloric "Sucidava" al Casei de Cultură Corabia precum și elevii din școli și de la Clubul copiilor „Adrian Băran" pentru activitățile artistice din cadrul festivalurilor locale si naționale.



de pe realitateaoltului.ro

No comments

Random Posts

3/random/post-list