Ministrul Barbu: Am reușit să schimbăm regulamentul european, eliminând obligația privind pârloaga

Ministrul Agriculturii Florin Barbu, deputat PSD de Olt, anunță o mare reușită pentru agricultura românească: schimbarea regulamentului european în ceea ce privește terenurile lăsate pârloagă.

Demersul Ministrului Agriculturii, Florin Barbu, făcut la nivelul Comisiei Europene  adat roade. Olteanul a solicitat ca regulamentul european să fie schimbat astfel încât procentul de teren lăsat pârloagă să fie calculat la nivel național, nu la nivel de exploatație, încercând să convingă Bruxelles-ul să prelungească derogările pentru fermieri cu privire la rotaţia culturilor şi asigurarea zonelor neproductive şi pentru anul 2024, având în vedere că România se încadrează în standardul Uniunii Europene de 4%, cu aproape un milion de hectare neproductive şi încă 850.000 de hectare existente de-a lungul canalelor de irigaţii şi de desecare. Iar astăzi, Barnu anunță victoria.
,,Comisia Europeană ia o decizie unică, în primul an de implementare a unui Plan Strategic și propune, la solicitarea României, modificarea obligațiilor pentru fermieri.
În Consiliul AgriFish de la începutul săptămânii următoare se va lua decizia privind:
-Eliminarea GAEC 8 (4% pârloagă) și acordarea de bani suplimentari pentru cine lasă teren neproductiv, în baza unei ecoscheme.
-Revizuirea GAEC 7 (rotația culturilor) – fără controale și sancțiuni pentru fermele mai mici de 10 ha.
Este o reușită a țării noastre pe plan internațional deoarece încă din luna iulie am început demersurile pentru eliminarea acestor restricții, așa cum ne-au solicitat fermierii! Iată că împreună scriem istorie! Așa cum am spus de fiecare dată, dialogul, ideile și efortul comun pot schimba și dezvolta agricultura românească,, a transmis Florin Barbu.


de pe realitateaoltului.ro

No comments

Random Posts

3/random/post-list