Se caută 159 de culegători de fructe și legume în Finlanda, Spania și Belgia

Sezonul recrutărilor de muncitori în agricultură este în toi, în această perioadă românii care doresc să muncească peste hotare având o ofertă de 159 de locuri de muncă la cules de fructe și legume.

105 muncitori români în agricultură recrutează angajatorii finlandezi prin intermediul Serviciului Eures. Prima ofertă, de 30 de culegători de căpșuni în câmp deschis, este pentru localitatea Suonenjoki – North Savo. Nu este necesară experiența anterioară, muncitorii trebuind însă ai aibă cunoștințe de limba engleză. Salariul oferit este conform acordului colectiv de muncă în industria din zona rurală- începând cu 1,12 euro/kilogram cules. Alte beneficii: se oferă echipament necesar desfășurării activității (cizme de cauciuc și echipament de ploaie), precum și biciclete pentru timpul liber; se oferă cazare, câte 4 persoane într-o căbănuță, contra sumei de 3 euro/zi, care acoperă utilitățile, baie și bucătărie utilată complet. Durata contractului: între o lună și 3 luni, termen de aplicare 30 aprilie.

O altă firmă finlandeză caută pentru aceeași localitate alți 5 culegători de căpșuni în tuneluri acoperite. Nu se cere experiență, ci doar cunoștințe de limba engleză. Salariul și beneficiile sunt asemănătoare primei oferte, cu diferența că suma pentru cazare cu internet este de 5 euro/zi. Contractul este pe o perioadă între 1 -3 luni, termenul de aplicare fiind data de 31 mai.

Cea de-a treia ofertă din Finlanda este pentru 70 de culegători de fructe și legume (căpșuni, mure, coacăze și mazăre, în câmp sau sere). Cei interesați trebuie să cunoască și aici limba engleză, salariul oferit fiind de la 1,12 euro/ kilogram cules. Contractul de muncă este part- time, cu o durată între 3 – 6 luni, pe durata verii. Termenul limită pentru aplicare este 5 iunie.

Un angajator spaniol caută 50 de culegători de fructe roșii, în special căpșuni. Cei interesați trebuie să aibă experiență, cunoașterea limbii spaniole constituind un avantaj la recrutare. Salariul este de 55,19 brut € /zi, plus bonusuri de performanță în funcție de recoltarea fructelor. Angajatorul oferă cazare gratuită. Durata contractului este de aproximativ 150 de zile. Termenul limită pentru aplicare este 31 martie.

Ultima ofertă în agricultură vine din Belgia, pentru 4 culegători de căpșuni. Nu este necesară experiența, cunoașterea limbii engleze constituind un avantaj. Salariul este de minim 9,69 euro brut/ ora. Angajatorul oferă cazare, chiria putând fi de aproximativ 100 – 150 de euro pe lună. Locul de muncă sezonier  este pentru o perioadă de 100 de zile (aprilie- iulie în aer liber si aprilie-octombrie în sere). Termenul limită pentru aplicare este 30 aprilie.

Oltenii interesați de aceste oferte, dar și de altele venite din partea angajatorilor străini, pot solicita informații și obține ajutor în a aplica la job de la consilierul Eures al Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Olt.



de pe realitateaoltului.ro

No comments

Random Posts

3/random/post-list