Transport public local în Caracal și între municipiu și 7 comune învecinate

Caracalenii vor putea circula prin oraș în viitor cu mijloace de transport public în comun. La fel și locuitorii din 7 comune din jurul municipiului care vor putea ajunge astfel în Caracal la serviciu, școală, cumpărături, în scop medical ori administrativ. Acest lucru va fi posibil prin achiziționarea de autobuze electrice și stați de încărcare, în acest scop administrația caracaleană urmând a accesa fonduri prin POR.

Pentru înființarea transportului public pe raza municipiului și a asigura legătura cu comunele învecinate, Primăria Caracal s-a asociat cu primăriile: Cezieni, Deveselu, Dobrosloveni, Drăghiceni, Fărcașele, Redea și Stoenești, realizând astfel o zonă metropolitan, între municipiu și acestea existând interacțiuni de natură soci-economică: serviciu, educație, cumpărături, sănătate, probleme administrative. În prezent, serviciul public de transport în comun în municipiul primelor 6 microbuze electrice. Finanţarea va fi asigurată prin Programul Operaţional Regional, iar pe lângă autobuze, vor fi create şi staţii de călători.

Înființarea acestui serviciu public nu are doar scopul de a asigura o alternativă de transport pentru cei care nu au autoturisme persoane, ci și de a încuraja transportul nepoluant în urbe prin diminuarea traficului rutier și încurajarea folosirii transportului în comun.

Un proiect asemănător a fost depus spre finanțare prin PNRR privind achiziționarea a 14 autobuze electrice, categoria 10m, a 14 stații de încărcare electrică lentă și 7 stații încărcare rapidă, care spă deservează zona metropolitan Caracal, însă edilul consider că mai ușor se va obține finanțarea pe POR.



de pe realitateaoltului.ro

No comments

Random Posts

3/random/post-list