Senatorii Stănescu și Mirea au votat: Acces gratuit pentru copii la toate tratamentele stomatologice.

Senatorii de Olt Paul Stănescu și Siminica Mirea au votat recent în Plenul Senatului proiectul legislativ prin care peste un milion de români, adulți și copii cu dizabilități, vor beneficia de tratamente stomatologice gratuite

Copiii și adulții cu dizabilități ar putea beneficia de tratamente stomatologice gratuite. Măsura vizează  aproape 1 milion de români, serviciile dentare gratuite urmând a fi  decontate din fondul unic de asigurări de sănătate. Ea a fost aprobată în Senat, printre susținătorii proiectului legislativ numărându-se și senatorii PSD de Olt Siminica Mirea și Paul Stănescu. Modificarea vizează asigurarea gratuită a serviciilor de sănătate dentară acestei categorii de persoane, în contextul discrepanței dintre costurile mari ale tratamentelor stomatologice și valoarea redusă a indemnizației de handicap. De asemenea, măsura prevede inclusiv decontarea aparatelor ortodontice, a obturațiilor, anesteziilor, extracțiilor sau protezelor dentare, precum şi reparația acestora.

Urmează votul din Camera Deputaților pentru ca serviciile medicale stomatologice pentru persoanele cu handicap să poată fi decontate, în funcție de fondurile alocate.



de pe realitateaoltului.ro

No comments

Random Posts

3/random/post-list