Încă un mare artist al Oltului, condus spre locul veșniciei: sculptorul Emilian Nuțu

Cultura Oltului a rămas zilele acestea mai săracă: i-a pierdut pe meșterul Constantin Nițu (Tezaur Uman Viu), dar și pe sculptorul Emilian Nuțu. Corăbianul a fost astăzi condus pe ultimul drum, lăsând în urmă numeroase opere în colecții muzeale și particulare din lume, iar busturi înfățisând diverse persoanlități putând fi admirate în spații publice din Corabia și Slatina.

Profesorul Emilian Nuțu, născut la 23 Iulie 1951 în orașul Corabia, sculptor, membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România – filiala Craiova, a trecut pe 23 martie în lumea veșniciei. El a fost astăzi condus pe ultimul drum de familie, prieteni, colegi și colaboratori, dar și de administrația locală.

,,În anul 1983 a absolvit Academia Națională de Arte Plastice Nicolae Grigorescu, București. Are numeroase lucrări în colecţii particulare din România, Franţa, Italia, S.U.A. şi Grecia, precum şi în colecţiile Muzeului de Artă Craiova şi Muzeului Judeţean Olt.Orașul Corabia este considerat un loc "privilegiat", din punct de vedere al operelor de artă care vor dăinui prin creațiile propuse publicului larg de către maestrul Emilian Nuțu. Dintre acestea amintim busturile Regelui Carol I si Ion Oblemenco din Parcul Carol I, bustul poetului corăbian Virgil Mazilescu din fața Scolii nr.3, bustul lui Mihai Eminescu de la Școala nr. 4, bustul lui Dumitru Buzdun( Cartier Dașova) precum și busturile aflate în fața Casei de Cultură ( A.I.Cuza) și Piața Independenței( Mihai Viteazul și Radu Șapcă). Înmormântarea va avea loc Luni, 25 Martie la Biserica „Sfântul Ioan Botezătorul" – Corabia. Transmitem pe această cale sincere condoleanțe familiei!  Dumnezeu să-l odihnească în pace!ˮ, a transmis Primăria Corabia.

Și în Slatina pot fi admirate trei opere ale sale: bustul lui Vladislav I Vlaicu (2001), bustul cu două feţe al lui Eugen Ionescu (2010) şi bustul lui Nicolae Titulescu (2012).

S-a stins din viață un TEZAUR UMAN VIU al Oltului: Constantin Nițu, cusător, țesător și colecționar de artă populară de la Cornățelu-Poboru | Realitatea Oltului



de pe realitateaoltului.ro

No comments

Random Posts

3/random/post-list