Ajutoare pentru ISU Olt: Încă 30 de voluntari s-au alăturat salvatorilor

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Matei Basarab" al județului Olt organizează în această perioadă o nouă etapă a campaniei „Salvator din pasiune", dedicată oltenilor voluntari care doresc să deprindă tehnici de prim-ajutor și să ajute la salvarea de vieți și bunuri. 30 de persoane au început pregătirea.

La nivelul județului Olt, 190 de voluntari s-au înscris în programul „Salvator din pasiune", aceștia participând până la finele anului trecut la 1517 misiuni și 138 de acțiuni de informare. Noua etapă aduce alături de echipa salvatorilor oltenilor alți 30 de voluntari.

,,Suntem MAI puternici cu 30 de voluntari! A debutat a 14-a etapă a campaniei „Salvator din pasiune". Timp de cinci weekend-uri, voluntarii vor parcurge noţiuni de bază în acordarea primului ajutor calificat, se vor implica în acţiunile de ajutor umanitar şi în cele de popularizare a mesajului preventiv. Mult succes și să aveți o perioadă cu cât mai multe informații utile!ˮ, a transmis ISU Olt.

Candidații la statutul de voluntar trebuie să îndeplinească mai multe condiții: vârsta cuprinsă între 16 şi 65 de ani, apt din punct de vedere medical, nu au fost condamnați pentru săvârşirea infracţiunilor cu intenţie, nu au pierdut anterior calitatea de voluntar în cadrul inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă, nu sunt angajați în cadrul inspectoratelor pentru situații de urgență și nu sunt angajați sau nu își desfășoară activitatea în cadrul serviciilor voluntare sau private pentru situații de urgență.

Cetăţenii dornici de colaborare cu profesioniştii în situaţii de urgenţă vor învăța și vor utiliza noţiunile de bază în acordarea primului ajutor calificat, se vor implica în acţiunile de ajutor umanitar şi în cele de popularizare a mesajului preventiv și vor putea participa la misiunile de intervenție.



de pe realitateaoltului.ro

No comments

Random Posts

3/random/post-list