Centru de recuperare, medicină fizică și balneoclimaterică la Caracal. Directorul Institutului Național a vizitat clădirea din parc

Vârstnicii caracaleni, dar și din alte zone ale țării, se vor putea trata la fosta popicărie din Parcul ˮConstantin Poroineanuˮ Caracal. Un centru de tratament destinate cu precădere seniorilor  va funcționa în municipiul Caracal, propunerea deputatului Adrian Chesnoiu, în urma analizării acestei oportunități cu edilul Ion Doldurea, ajungând la stadiu avansat. Ieri, directorul Institutului Național de Recuperare, Medicină Fizică și Balneoclimatologie a vizitat viitorul sediu al unității ce va fi inclusă pe lista Centrelor de Recuperare la nivel național.

Deputatul Chesnoiu propune o nouă investiție în Caracal: Vârstnicii caracaleni se vor putea trata la fosta popicărie de la parc | Realitatea Oltului

Deputatul de Olt Adrian Chesnoiu, primarul municipiului Caracal- Ion Doldurea și Adrian Miulescu- președinte al Insitutului Național de Recuperare, Medicină Fizică și Balneoclimaterică au convenit ieri asupra unui proiect important pentru comunitatea caracaleană și nu numai. În el de-al doilea municipiu al Oltului va fi creat un centru de tratament. Acesta va funcționa în fosta popicărie din Parcul "Constantin Poroineanu", ca unitate externă a Institutului Național de Recuperare, Medicină Fizică și Balneoclimatologie, va avea un flux de minim 100 de persoane pe zi și aproximativ 30 de locuri de cazare, fiind inclus pe lista Centrelor de Recuperare la nivel național.

,,Vorbesc, ori de câte ori am ocazia, despre minunatul nostru parc "Constantin Poroineanu", inima comunității noastre, al treilea parc natural ca mărime din Europa, întins pe 27 de hectare. Cel puțin în ultimii 4 ani am derulat multe proiecte în parc, schimbând din temelii estetica și funcționalitatea acestuia. Peste 2000 de persoane se relaxează în fiecare zi de weekend în parc. Mi-am propus să nu ne oprim aici! Împreună cu dl. primar Doldurea și dl. Președinte Miulescu, am vizitat parcul, oprindu-ne la clădirea din parc (fosta popicărie) pe care dorim să o transformăm, cât de curând, în Centru de Tratament pentru seniorii noștri, și nu numai. Primăria va renova clădirea și o va pune la dispoziția Institutului care o va dota și transforma în centru de tratament.  Cu acest proiect, parcul nostru va cunoaște o puternică reconfigurare, din punct de vedere al utilității sale. Astfel, pe lângă componenta de recreere – plimbări, activități sportive, culturale, parcul va avea și componenta de sănătate-cea de recuperare, foarte importantă pentru membrii comunității noastre și pentru cei care locuiesc în apropierea municipiului Caracal.,, a transmis deputatul Chesnoiu.



de pe realitateaoltului.ro

No comments

Random Posts

3/random/post-list