FĂRĂ plafonarea prețurilor la gaze și energie electrică. De când s-ar putea aplica măsura

Ministerul Energiei propune ca, de la 1 aprilie 2025, să nu mai fie plafonate prețurile la gaze și energie electrică. Proiectul a fost pus în dezbatere publică și ar putea deveni ordonanță.

Ministerul Energiei intenționează să elimine treptat reglementarea de plafonare a prețurilor la gaze și energie. Măsura ar putea intra în vigoare de la 1 aprilie 2025 și ar urma să aibă o perioadă de tranziție de un an.

„A fost clarificată prevederea referitoare la preţul din ofertele-tip de furnizare a energiei electrice/gazelor naturale elaborate şi publicate de către furnizori, în sensul că acesta nu poate depăşi valoarea preţului final facturat doar pentru perioada de aplicare a preţurilor maxime plafonate, respectiv 1 ianuarie 2023-31 martie 2025, precum şi prevederea referitoare la modalitatea de stabilire a preţului final facturat, în sensul că aceasta se aplică tuturor clienţilor finali până la data de 31 martie 2025, fiind cuprinse şi contribuţiile aferente schemei de sprijin pentru promovarea cogenerării de înaltă eficienţă pe baza cererii de energie termică utilă, precum şi contravaloarea certificatelor verzi aferente sistemului de promovare a producerii energiei din surse regenerabile", explică reprezentanţii ministerului.Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) a intervenit, propunând ca renunțarea la plafonarea prețurilor să se facă treptat, cu ajutorul unei perioade de tranziție de un an, de la 1 aprilie 2025 la 31 martie 2026.


de pe realitateaoltului.ro

No comments

Random Posts

3/random/post-list