Primarul Moț asigură după întâlnirea cu directorul CNI: Sala Polivalentă, noua creșă și Stadionul sunt în grafic

Despre trei investiții importante pentru municipalitate a purtat ieri discuții primarul Slatinei, Emil Moț, cu directorul general al CNI. Demersurile au fost încununate de succes, anunță edilul.

Primarul municipiului Slatina, Emil Moț, s-a întâlnit ieri cu Manuela Pătrășcoiu, director general al Companiei Naționale de Investiții. ,,Avem certitudinea că toate investițiile municipiului Slatina, finanțate din fondurile companiei, sunt în grafic. Astfel, în viitorul apropiat, Slatina se va bucura de o Sală Polivalentă modernă, un Stadion cu capacitate pentru 10.000 de spectatori și o Creșă cu 110 locuri.ˮ, anunță edilul.

La Sala Polivalentă urmează să fie desemnat un nou constructor, cel care a demrat lucrările în anul 2009 abandonându-le la stadiul de 70% intrând n insolvență. Mai sunt de executat acoperișul, instalațiile electrice și finisajele interioare. „Sală de Sport Multifuncțională cu 3000 de locuri – structură preluată, str. Crișan, nr. 33, municipiul Slatina, județul Olt", realizat prin Compania Naţională de Investiţii „C.N.I." – S.A. are finanţarea de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Dezvoltării. Valoarea restului de exeutat este de 166,04 milioane lei, din care 160,8 milioane finanțare CNI. Sala Aceasta va avea o suprafaţă de 8.000 de metri pătraţi şi o capacitate de 3.000 de locuri, din care 2946 vor fi dedicate spectatorilor, 54 destinate VIP-urilor, în 4 loje special amenajate. Ea va găzdui competiţii sportive, dar și spaţii comerciale, birouri administrative şi săli de conferinţă. Construcția va beneficia de o parcare de 120 de locuri și o platformă de peste 1.000 de metri pătraţi ce va fi destinată organizării de concerte în aer liber.

Noua creșă va fi construită la Slatina după proiectul-tip al ministerului Dezvoltării, va avea săli de joacă, dormitoare, sală pentru festivități, bucătărie și spălătorie proprii, cabinet medical, spații administrative și spațiu de joacă amplu, în aer liber. Clădirea vor fi dotată cu panouri solare şi fotovoltaice, pentru asigurarea necesarului de energie și apă caldă din surse regenerabile.  Cu finanțare  prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), se va construi la Slatina o creșă mare, valoarea contractului de finanțare fiind de 21.667.344,35 lei. Aceasta va avea 110 locuri și se va construi pe Bulevardul Constantin Brâncoveanu, nr.4.

Primăria Slatina va demola Stadionul 1 Mai, în vederea realizării obiectivului de investiţii: „Construire şi dotare Complex Sportiv-Stadion Municipal "1 Mai", municipiul Slatina, B-dul Sfântul Constantin Brâncoveanu, nr. 1" prin Compania Naţională de Investiţii, obiectiv ce presupune construirea şi dotarea unui stadion modern pe amplasamentul stadionului central din cadrul Complexului Sportiv "1Mai", respectiv pe suprafaţa de teren de 31.684 mp. Aflat în stare avansată de degradare, stadionul slătinean are o capacitatea oficială de 12.000 de locuri, iar ultima renovare parțială a avut loc între anii 2008-2009, atunci când la tribuna I au fost montate scaune. Terenul de fotbal a apărut pentru prima dată la Slatina, fiind numit Zăvoi, în anii '80, primele tribune fiind construite în 1924, an în care au avut loc aici și primele evenimente sportive. Noul proiect prevede demolarea construcției actuale, la fel ca în cazul Stadionului „Ion Oblemenco" din Craiova, și construirea alteia moderne, ce va avea în jur de 10.000 de locuri.



de pe realitateaoltului.ro

No comments

Random Posts

3/random/post-list