Aproape o mie de olteni afectați de viroze și gripă, în ultima săptămână

Vremea schimbătoare continuă să afecteze sănătatea oltenilor. Raportarea DSP Olt arată că, în ultima săptămână, aproape o mie de persoane s-au îmbolnăvit de răceli și gripă.

În săptămâna 11- 18 martie, la nivelul județului Olt s-au înregistrat 668 cazuri de infecții respiratorii acute cu 14 internări, 269 cazuri de pneumonii cu 70 internări și 23 cazuri de gripă.

,,Pacienții s-au prezentat în serviciile specializate ale unităților sanitare cu paturi, cu simptomatologie compatibilă cu gripa, motiv pentru care s-au recoltat probe pentru investigarea cazurilor cu laboratorul. În sezonul rece 2023/ 2024  s-au înregistrat 7 decese prin gripă ( 3 cazuri au fost confimate cu virus gripal AH1, iar 4 cazuri au fost confirmate cu virusul gripal tip A nesubtipate).ˮ, declară as. Gabriela Gogiu, purtătorul de cuvânt al DSP Olt.

În acest sezon, la nivelul județului Olt s-au înregistrat în total 812 cazuri confirmate de gripă. Specialiștii recomandă vaccinarea  antigripala ca cea mai sigură și eficientă măsură de profilaxie.



de pe realitateaoltului.ro

No comments

Random Posts

3/random/post-list