Spitalul Corabia, dotat cu aparatură și echipamente medicale de ultimă generație

După primirea finanțării pentru digitalizarea Spitalului orășenesc, prin aplicații software dedicate gestiunii medicale în valoare de 1,46 milioane lei, Primăria Corabia anunță o nouă investiție pentru unitatea medicală: aparatură și echipamente medicale de ultimă generație.

Finanțare aprobată prin PNRR spitalelor Slatina, Caracal, Corabia și Balș pentru digitalizarea activității | Realitatea Oltului

Pentru a ajuta în cel mai performant și eficient mod pacienții, o unitate medicală trebuie să fie dotată corespunzător cu aparatură și echipamente medicale și să le adapteze permanent evoluției tehnologice. Echipamente de ultimă generație, vitale  în actul medical, vor ajunge la Spitalul orășenesc Corabia, administrația locală obținând finanțare în acest sens.

,,Dl.Primar al orașului Corabia, Ing. Iulică Oane, a semnat ieri contractul de finanțare cu Ministerul Sănătății privind achiziționarea de aparatură și echipamente medicale pentru Spitalul orășenesc Corabia. Valoaree este de 2.677.000 lei.,, anunță Primăria Corabia.

Unitatea medicală va fi dotată cu:
1. Aparat Anestezie
2. Monitor funcții vitale
3. Videocolposcop
4. Aparat de ventilație Mecanică ATI
5. Targă transport pacienți
6. Defibrilator cu pacemaker
7. EKG 12 canale
8. Sistem de încălzit sânge și soluții perfuzabile
9. Lampă chirurgicală de tavan cu două brațe
10. Masă chirurgicală cu accesorii ortopedie
11. Turn complet laparoscopie 4K
12. Electrocauter
13. Set motor DRILL
14. Trusă instrumentar chiuretaj uterin
16. Trusă asistență la naștere
17. Masa Mayo hidraulică
18. Lampă led portabilă pentru mici intervenții
19. Lampă dezinfecție UV-C
20. Aparat pentru vizualizarea venelor
21. Lampă frontală cu LED.

Spitalul orășenesc Corabia oferă servicii de spitalizare, medicale în ambulatoriu și medicale paraclinice (radiologie și imagistică medicală, laborator analize) către câteva zeci de mii de pacienți, anual, din zona de sud a județului.



de pe realitateaoltului.ro

No comments

Random Posts

3/random/post-list