VIDEO/ Hoț de lemne din Topana, reținut de poliție

Trei dosare penale au întocmit oamenii legii pentru tăierea mai multor specii de arbori de pe raza comunei Topana din aprilie anul trecut până în prima lună a acestui an. Identificat a fost un făptaș, care a fost reținut de oamenii legii duminică și plasat apoi sub control judiciar.

Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 9 Scornicești, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina, au reținut duminică, 17 martie, un bărbat cercetat pentru tăiere fără drept de arbori și furt de arbori.

,,În fapt, în perioada aprilie 2023 – ianuarie 2024, polițiștii Secției de Poliție Rurală nr. 9 Scornicești au fost sesizați cu privire la faptul că persoane necunoscute ar fi tăiat și sustras, de pe raza comunei Topana, mai mulți arbori, de diferite specii, în cantitate de aproximativ 16 metri cubi, cauzând un prejudiciu de peste 18.000 de lei. În cauză, au fost întocmite trei dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tăiere fără drept de arbori și furt de arbori, cercetările fiind continuate în vederea identificării autorilor și dispunerii de măsuri legale. În urma activităților investigativ-operative desfășurate, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului de Ordine Publică, a fost identificat un bărbat, în vârstă de 45 de ani, din comuna Topana, județul Olt, bănuit de comiterea faptelor. După administrarea probatoriului, la data de 17 martie a.c., sub supravegherea procurorului de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina, pe numele bărbatului bănuit de comiterea faptelor a fost emisă o ordonanță de reținere pentru 24 de ore, acesta fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Olt.,, arată IPJ Olt.

Bărbatul a fost prezentat ieri Judecătoriei Slatina, care a dispus măsura preventivă a controlului judiciar pentru 60 de zile.



de pe realitateaoltului.ro

No comments

Random Posts

3/random/post-list