Circa 650 de șoferi, ,,arșiˮ la buzunar în week-end de oamenii legii, pe drumurile Oltului

A fost prăpăd printre șoferi și în acest week-end, sute de conducători auto depistați încălcând legislația rutieră fiind amendați pe drumurile Oltului. Câteva zeci au rămas și fără permise.

Raziile de week-end, perioada 15-17 martie, derulate de polițiștii olteni pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine și siguranță publică, creșterea gradului de siguranță rutieră și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, s-au soldat cu sute de șoferi depistați în neregulă.

,,Acțiunile au vizat prevenirea faptelor de violență, depistarea conducătorilor auto care nu respectă normele privind circulația pe drumurile publice, acționându-se preponderent pentru depistarea conducătorilor auto care conduc sub influența alcoolului sau a altor substanțe psihoactive și a celor care nu respectă regimul legal de viteză. În această perioadă, poliţiştii au intervenit la peste 200 de solicitări, dintre acestea 144 fiind sesizate prin Serviciul Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112. În cadrul activităţilor desfăşurate au fost aplicate 647 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 230.000 de lei. Pentru neregulile constatate la regimul rutier, ca măsură complementară, polițiștii au reținut 70 de permise de conducere, dintre acestea 49 au fost reținute pentru depășirea vitezei legale cu mai mult de 50 de km/h, 6 pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, iar 15 pentru alte abateri la regimul rutier.,, declară Claudiu Șerban, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.

De asemenea, au fost reținute 29 de certificate de înmatriculare pentru conducerea unor autovehicule având defecțiuni tehnice sau pentru neîndeplinirea unor obligații legale, fiind constatate și 15 infracțiuni la regimul rutier.



de pe realitateaoltului.ro

No comments

Random Posts

3/random/post-list