30 de olteni cu câini ogari și metiși, AMENDAȚI de Poliția Animalelor

Un control al polițiștilor Biroului pentru Protecția Animalelor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, realizat în perioada 15 noiembrie 2023 – 15 martie 2024, asupra deținătorilor de câini din rasa ogar sau metiși, s-a soldat cu zeci de amenzi.

Deținătorii de câini din rasa ogar sau metiși de pe raza județului Olt au fost în ultimele luni ținta unui amplu control al Poliției Animalelor. Activitățile de verificare au vizat și identificarea persoanelor care dețin astfel de animale neînregistrate.

,,În cadrul activităților, polițiștii au efectuat 43 de verificări la persoanele din județul Olt, care dețin câini din această rasă ori metiși, pentru a preveni posibilele încălcări ale legislației în ce privește braconajul cinegetic și a faptelor ilicite, incidente domeniului protecției animalelor. În ce privește deținerea acestor animale neînregistrate, polițiștii au identificat și sancționat contravențional 30 de persoane, cu amendă în valoare totală de peste 15.000 de lei, pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 205/2004 privind protecția animalelor și a Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân, republicate cu modificările și completările ulterioare.,, arată IPJ Olt.

Potrivit legislației, proprietarii de astfel de câini sunt obligați să respecte necesitatea condițiilor de sănătate, bunăstare și deținere. Oamenii legii îi atenționează că vânătoarea cu astfel de câini constituie infracțiune de braconaj și se pedepsește cu închisoare de la 3 la 7 ani sau cu amendă de la 5.000 lei la 25.000 lei, conform legislației penale.de pe realitateaoltului.ro

No comments

Random Posts

3/random/post-list