Parcul Poroineanu din Caracal, reabilitat păstrând caracterul natural. Primarul Doldurea și deputatul Chesnoiu au trasat planul la fața locului/ VIDEO

Cel mai important obiectiv de arhitectură peisagistică din județul Olt şi unul dintre parcurile naturale cele mai frumoase din România, recunoscut în Europa ca cel de-al treilea parc natural ca dimensiune, va avea o imagine modernă. După ultimele reabilitări care i-au redat strălucirea, administrația caracaleană va demara investiții de 6 milioane de euro, lucrările urmând a fi demarate curând. Astăzi, edilul Ion Doldurea a vizitat parcul împreună cu deputatul de Olt Adrian Chesnoiu, stabilind detaliile modernizării, vare să nu afecteze aspectul natural.

Parcul "Constantin Poroineanu", un element de referință pentru al doilea municipiu al Oltului, va fi modernizat, valorificând astfel toate beneficiile pe care le oferă ca parc natural. Primarul Ion Doldurea și deputatul Adrian Chesnoiu au stabilit la fața locului , înainte de demararea lucărilor, modalitatea de intervenție, dând asigurări că nu se va asfalta în plus, iar acolo unde se taie un copac se plantează doi.

,,Municipiul Caracal se mândrește cu Parcul "Constantin Poroineanu", al treilea parc natural ca dimensiune din Europa. Este locul unde mi-am pertrecut o mare parte din copilărie, alături de prieteni și colegii de școală. Am discutat cu domnul primar Ion Doldurea, despre proiectul de investiții și reabilitare a parcului nostru prin intermediul fondurilor europene accesate în valoare de aproximativ 6 milioane de euro. Am convenit împreună să punem în valoare zonele până acum inaccesibile din parc dar în același timp să păstrăm nealterată unicitatea sa, iar lucrările de reabilitare să nu afecteze din starea sa naturală, o bogăție inestimabilă a orașului nostru!ˮ, anunță deputatul Chesnoiu.

Investiția prevede: refacerea aleilor degradate, se reface gardul de împrejmuire care în prezent este spart sau rupt, se completează spațiile verzi cu plante rezistente la intemperii, se amplasează mai multe bănci și coșuri de gunoi, se amenajează zone care acum nu sunt frecventate de cetățeni pentru că nu este un acces facil la ele, se plantează noi pomi în zonele unde unii arbori s-au degradat, se reface insula pentru a o reda spre folosință cetățenilor, se refac malurile râului, se montează instalații de irigat.

În curând, vor demara lucrările de reamenajare a Parcului "Constantin Poroineanu", proiectul având o valoare de 6 milioane de euro. Se vor fi folosiți pentru realizarea unor lucrări ample de amenajare a spațiului verde, pentru irigații și pentru protejarea celor peste 160 de specii de plante unicat. Proiectul cuprinde și reamenajarea zonei lacului care se dorește a fi un element de modernitate în raport cu istoricul acestui parc.

Imagini din proiect:

FOTO/ Nouă față pentru al treilea parc natural din Europa. Cum va arăta Parcul Poroineanu din Caracal | Realitatea Oltului



de pe realitateaoltului.ro

No comments

Random Posts

3/random/post-list