10.000 de copii din Cantus Mundi sting lumina și cântă simultan în 77 de localități pentru Ora Pământului. Oltul, printre județe

Județul Olt se va alătura și anul acesta orașelor din România și din alte țări pentru a sărbători Ora Pământului. Primele activități anunțate sunt cele muzicale realizate de copii în cadrul Programului Național Cantus Mundi.

În fiecare an, la sfârșitul lunii martie, milioane de oameni, instituții și companii sting luminile timp de o oră, alăturându-se celui mai mare eveniment de mediu din istorie – Earth Hour/ Ora Pământului. Ediția a 18-a va avea loc sâmbătă, 23 martie 2024, la ora 20:30. Cea mai mare mișcare de mediu din istorie va cuprinde și județul Olt, oameni și construcții emblematice vor stinge lumina, gest-simbol în lupta împotriva schimbărilor climatice. Alături de această acțiune, copiii care fac parte din corurile școlare în cadrul Programului Național Cantus Mundi vor derula o activitate specială, prin transmiterea unui mesaj muzical.

,,Sâmbătă, 23 martie, în intervalul orar 20:30 – 21:30, peste 10.000 de copii și tineri din corurile și ansamblurileProgramului Național Cantus Mundi se vor reuni simultan în toată țara și vor marca Ora Pământului prin concerte, recitaluri și evenimente muzicale, pentru a transmite un mesaj de solidaritate și armonie cu Pământul. A opta ediție Ora Pământului împreună cu Cantus Mundi este organizată în an aniversar, la zece ani de la oficializarea Programului Național Cantus Mundi la nivel guvernamental. Copiii și coordonatorii lor vor desfășura concomitent activități muzicale în 77 de localități din România și Republica Moldova. S-au alăturat evenimentului ansamblurile Cantus Mundi din 32 de județe, București și Moldova de peste Prut: Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Brăila, Brașov, București, Buzău, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Iași, Ilfov, Maramureș, Mureș, Olt, Prahova, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vâlcea, Vrancea și raionul Fălești, Republica Moldova.,, a transmis Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin", care are în subordine acest program național.

La ora 20:30, aparatele electrice vor fi deconectate, lumina va fi stinsă pentru o oră, iar copiii alături de părinții și prietenii lor vor cânta în spații publice, parcuri, piețe sau în fața instituțiilor din toată țara pentru sănătatea pământului și a mediului, precum și împotriva risipei care afectează planeta. Repertoriul tuturor recitalurilor simultane susținute de copii face parte din broșura Ora Pământului împreună cu Cantus Mundi 2024, editată special pentru eveniment, ca în fiecare an, de profesioniștii Corului Madrigal și Cantus Mundi.

Programul Național Cantus Mundi este cel mai mare program de integrare socială prin muzică din România. În rețeaua Cantus Mundi, județul Olt are înscrise 9 coruri: câte unul în Caracal și Verguleasa și 7 la Slatina.de pe realitateaoltului.ro

No comments

Random Posts

3/random/post-list