Cinci cursuri de calificare gratuite pentru șomerii olteni, în aprilie

Oltenii înregistrați ca șomeri la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Olt vor beneficia și luna viitoare de programe gratuite de formare profesională. În  aprilie  vor începe cinci cursuri de calificare/recalificare.

La nivel județean, în luna aprilie AJOFM Olt va organiza  programe de formare profesională pentru 70 persoane aflate în căutarea unui loc de muncă.  Principalele meserii\ocupații, în funcție de numărul de participanți pentru care se vor organiza programe de formare profesională gratuite pentru șomeri sunt: îngrijitor bătrâni la domiciliu – 14 persoane, ajutor bucătar – 14 persoane, frizer – 14 persoane, competente digitale de utilizare a tehnologiei informației ca instrument de învăţare şi cunoaştere – 14 persoane, inspector în domeniul sănătatii şi securităţii în muncă – 14 persoane.

,,Serviciile de formare profesională sunt gratuite pentru şomerii indemnizaţi şi neindemnizaţi înregistraţi în evidenţa Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Olt, iar persoanele care realizează venituri pot urma aceste programe de formare profesională suportând contravaloarea lor. Pentru detalii, cei interesaţi se pot adresa Compartimentului Formare Profesională din cadrul AJOFM Olt, str. Dinu Lipatti, nr.28, tel.0249/413099.ˮ, anunță agenția.



de pe realitateaoltului.ro

No comments

Random Posts

3/random/post-list