VIDEO/ Incendiu la o casă și o anexă în Pârșcoveni. Pompierii au acționat patru ore

Echipaje din cadrul Detașamentului Slatina, Detașamentului Caracal și Gărzii Osica de Sus, cu patru autospeciale de stingere, o autospecială pentru intervenție la înălțime și un echipaj SMURD, au intervenit noaptea trecută în comuna Pârșcoveni, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o anexă gospodărească și propagat la locuință.

Circa patru ore au acționat pompierii olteni noaptea trecută pentru a stinge un incendiu în comuna Pârșcoveni. ,,La sosirea primelor echipaje, incendiul se manifesta pe o suprafață de aproximativ 300 de metri pătrați. Proprietara locuinței, în vârstă de 62 de ani, cu atac de panică, a fost asistată medical de echipajul SMURD și a refuzat transportul la spital. În urma incendiului au ars o anexă gospodărească și acoperișul casei pe circa 200 de metri pătrați.,, declară Alin Băsășteanu, purtătorul de cuvânt al ISU Olt.

Cauza probabilă a izbucnirii incendiului a fost un scurtcircuit electric produs la un conductor electric defect sau cu improvizații.

Pentru evitarea unor situații asemănătoare, pompierii reamintsc oltenilor măsurile de prevenire:

•nu utilizaţi aparatele electrice, cablurile electrice, prizele, întrerupătoarele, dispozitivele de protecţie cu defecţiuni sau cu improvizaţii;
•nu folosiţi siguranţe fuzibile supradimensionate prin înlocuirea cu liţă a fuzibilului calibrat;
•nu suprasolicitaţi instalaţia electrică folosind mai multe aparate simultan;
•nu lăsaţi nesupravegheate aparate electrice sub tensiune.



de pe realitateaoltului.ro
Sent via IFTTT

No comments

Random Posts

3/random/post-list