GREVĂ în 800 de primării de comune și orașe. În Olt, angajați din patru comune protestează

Astăzi, sindicaliștii din administrația publică locală intră în grevă de avertisment în peste 800 de primării de comune și orașe. Forma de protest este organizată de Federația Columna SCOR, care amenință cu greva generală de săptămâna viitoare. În județul Olt, protestul este organizat în primăriile din patru comune.

Astăzi, 31 ianuarie, angajații din peste 800 de primării de comune și orașe întrerup lucrul pentru două ore. Greva de avertisment este programată între orele 11.00 – 13.00, la această formă de protest luând parte sindicaliștii afiliați Federației COLUMNA SCOR, reprezentativă la nivelul sectorului de activitate Administrație Publică.
Protestatarii amenință că începând de luni, 5 februarie, vor declanșa GREVĂ GENERALĂ pe termen nelimitat.
Printre cele 813 primării unse este organizată acțiunea de protest se numără și patru din județul Olt, cu 24 de salariați în grevă:
– Primăria Dobrețu- 6 sindicaliști protestatari,
– Primăria Șopârlița- 5
– Primăria Vâlcele- 8
-Primăria Vulpeni- 5.

Protestul urmărește rezolvarea a 3 revendicări:

1. Aplicarea integrală a prevederilor Legii – cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice pentru personalul din Administrația Publică Locală, prin raportarea la salariul minim pe economie de 3.300 de lei.

2. Reformarea sistemului de finanțare a bugetelor locale.

3. Deblocarea negocierilor colective pentru funcționarii publici la nivel de grup de unități/sector de activitate și stoparea ingerinței politicului în exercitarea funcției publice.



de pe realitateaoltului.ro
Sent via IFTTT

No comments

Random Posts

3/random/post-list