Principele Nicolae al României vine la Slatina aducând istoria regalității mai aproape de tinerele generații

Proiectul ˮIstoria regalității în școliˮ continuă și în acest an, județul Olt fiind inclus în traseul caravanei. Principele Nicolae al României, nepotul regelui Mihai I, va veni la Slatina în primele zile ale lunii februarie. Evenimentul cuprinde lecții deschise în cele două colegii slătinene și difuzarea unui film documentar la Centrul Cultural Eugen Ionescu.

Și în acest an Asociația Principele Nicolae aduce istoria regalității României mai aproape de tinerele generații. Împreună cu Rotary Club Slatina se va organiza proiectul ˮIstoria Regalității în școliˮ, invitat de onoare fiind Alteța Sa Regală Principele Nicolae al României, nepotul Majestății Sale Regele Mihai I. Vor fi două zile, pe 1 și 2 februarie, în care elevii vor lua contact cu istoria regalității, vor intra în dialog cu Nicolae al României, vor fi prezentate amănunte inedite și povești educative.

Activitățile se vor desfășura la Colegiile Naționale ˮIon Minulescuˮ și ˮRadu Greceanuˮ în prezența profesorilor de istorie, elevilor, persoane pasionate de istorie din rândul societății civile, dar și reprezentanți ai instituțiilor publice.

De asemenea, la Centrul Cultural ˮEugen Ionescuˮ se va difuza documentarul istoric „Maria, inima României", accesul în sală fiind gratuit.  Cei interesanți pot ridica invitațiile, în limita locurilor disponibile, de la casieria Centrului Cultural.



de pe realitateaoltului.ro
Sent via IFTTT

No comments

Random Posts

3/random/post-list