AJFP Olt: Comunicare rapidă și eficientă cu organele fiscale prin servicii electronice

Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Olt informează contribuabilii din județ cu privire la principalele servicii electronice puse la dispoziție de Ministerul Finanţelor /Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, prin intermediul cărora se realizează o comunicare mai facilă și eficientă cu organele fiscale. Pentru informaţii suplimentare sau asistenţă cu privire la utilizarea serviciilor electronice, contribuabilii pot apela Call Center-ul A.N.A.F. la numărul de telefon: 031.403.91.60.

Oltenii pot comunica mai rapid cu organele fiscale cu ajutorul digitalizării. Ei pot accesa online Serviciul ''Spaţiul privat virtual ''(SPV), existent pe portalul www.anaf.ro, precum și Serviciul "Depunere declaraţii on-line", existent pe portalul www.e-guvernare.ro. AJFP Olt a transmis o informare despre modalitățile în care se pot accesa aceste servicii, fie pe bază de credenţiale (nume de utilizator şi parolă-NPOTP), fie prin certificat digital calificat.

Cererea de înregistrare în SPV a persoanelor fizice pe bază de nume de utilizator şi parolă este disponibilă la: https://www.anaf.ro/InregPersFizicePublic/formularInregistrare.jsp. După completarea şi transmiterea cererii, persoana fizică trebuie să se programeze pentru efectuarea identificării vizuale online de către organul fiscal, folosind aplicaţia "Programări online":https://www.anaf.ro/anaf/internet/ANAF/servicii_online/programari_online.      Aprobarea cererii de înregistrare în serviciul Spaţiul Privat Virtual şi activarea serviciului vor fi comunicate  pe adresa de e-mail completată în cerere. Pentru a evita deplasările la sediile unităților fiscale și formarea cozilor, se recomandă contribuabililor care nu sunt înrolați în SPV să opteze pentru aprobarea înregistrării în SPV la distanță prin identificarea vizuală online (sistem video) sau verificare număr înregistrare decizie/verificare număr document. Persoanele fizice care dețin certificat digital calificat se pot înregistra în SPV în nume propriu, prin completarea cererii disponibile la link-ul: https://www.anaf.ro/InregPersFizicePublic/formularjuridice.jsp#pf.                                    Pentru utilizarea serviciului ''Depunere declaraţii on-line'', contribuabilii trebuie să deţină certificat digital calificat eliberat de furnizorii de servicii de certificare, acreditaţi în condiţiile Legii nr. 455/2001. Instrucţiunile de utilizare a serviciului de depunere on-line a declaraţiilor fiscale sunt disponibile pe portalul ANFP: https://static.anaf.ro/static/10/Anaf/Declaratii_R/instructiuni/instructiuni2.6.htm.



de pe realitateaoltului.ro
Sent via IFTTT

No comments

Random Posts

3/random/post-list