Bugetul județului Olt a fost aprobat

Județul Olt are buget pentru acest an, aprobat de către cosnilierii județeni în ședința de astăzi.„Bugetul județului l-am aprobat astăzi, este un buget aproximativ echilibrat, ca și anul trecut. Sunt anumite sume de bani pe care le-am pierdut, dar, de asemenea, sunt anumite capitole la care am câștigat sume de bani. Per total, nu avem sume foarte mari de bani pe care le-am pierdut față de bugetul anului trecut", a declarat Marius Oprescu, președintele Consiliului Județean Olt.

Bugetul 2024 este de 477.716 mii lei, din care aproximativ 20 de milioane de lei sunt folosiți an de an pentru investiții. Cei mai mulți bani sunt alocați pentru modernizarea și dotarea Spitalului Județean de Urgență Slatina. Pentru finanțarea cheltuielilor privind întreținerea, repararea, reabilitarea și modernizarea drumurilor județene s-au repartizat credite bugetare în sumă de 25.234 mii lei.

„Investițiile, în general, Consiliul Județean le-a făcut din fonduri europene, fonduri guvernamentale. Anual, în jur de 20 milioane de lei ne rămân pentru investiții. De obicei, jumătate din această sumă se duce către Spitalul Județean de Urgență Slatina. Și, în acest an, avem câteva lucrări deja începute la SJU Slatina, vorbim de reabilitarea interioară și modernizarea Blocului Materno-infantil și, de asemenea, același lucru se întâmplă și la Secția Medicală. Am prins toți banii astfel încât anul acesta să terminăm pe interior cele două pavilioane ale SJU Slatina. De asemenea, am prins bani pentru mobilier și aparatură medicală. Cred că sumele la CJ se ridică undeva la 12 milioane lei pe care le-am alocat din bugetul propriu, anul acesta, pentru investiții", a precizat președintele județului.

Pentru finanțarea cheltuielilor descentralizate la nivelul județului a fost repartizată suma de 84.239 mii lei, aceasta vizând: finanțarea serviciilor sociale din sistemul de protecție a copilului (28.857 mii lei);  finanțarea măsurilor de protectie de tip centre de zi si centre rezidentiale pentru persoane adulte cu handicap (30.891mii lei); finantarea „Programului pentru scoli al României"( 9.024 mii lei); finanțarea drepturilor copiilor cu cerințe educaționale speciale care frecventează învățământul special (1.360 mii lei); finanţarea cheltuielilor cu bunuri şi servicii pentru întreţinerea curentă a unităţilor de învăţământ special şi centrelor judeţene de resurse şi asistenţă educaţională din învăţământul special (1.753 mii lei); finanțarea contributiilor pentru personalul neclerical (10.301 mii lei); finanţarea căminelor pentru persoane vârstnice (2.049 mii lei; finantarea stimulentului educational, sub forma de tichete sociale acordate copiilor din familii defavorizate in scopul stimularii participarii in invatamantl special prescolar (4 mii lei).

Sumele defalcate din T.V.A. pentru finanțarea cheltuielilor privind drumurile județene și comunale pentru anul 2024 sunt în sumă de 23.830 mii lei. Sume defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale ajung la 81.896 mii lei pe anul 2024, în timp ce sumele alocate din cotele defalcate din impozitul pe venit pentru echilibrarea bugetelor locale sunt în sumă de 8.266 mii lei.



de pe realitateaoltului.ro
Sent via IFTTT

No comments

Random Posts

3/random/post-list