O săptămână dedicată culturii naționale la Palatul Copiilor Slatina, prin numeroase activități

Nu o zi, ci o întreagă săptămână va marca Palatul Copiilor „Adrian Băran" Slatina prin activități diverse Ziua Culturii Naționale: minispectacole, proiecții de film, concurs de pictură, masa rotundă.

Ziua de 15 ianuarie a fost aleasă ca Zi a Culturii Naționale prin Legea nr. 238 din 7 decembrie 2010 și reprezintă data nașterii poetului național al românilor, prozatorul, dramaturgul, ziaristul și gânditorul Mihai Eminescu (1850-1889). Ca un omagiu poetului nepereche, dar și pentru a marca Ziua Culturii Naționale, Palatul Palatul Copiilor „Adrian Băran" Slatina va derula în săptămâna 15-21 ianuarie  proiectul „Săptămâna Culturii Naționale". Elevii care frecventează cursurile Palatului Copiilor Slatina, dar și cei ai Colegiului Național ,,Ion Minulescuˮ, Liceului Teoretic ,,Nicolae Titulescuˮ și Liceului Tehnologic ,,Petre S. Aurelianˮ vor fi implicați în aceste activități dedicate Zilei Naționale.

,, Considerăm că este o datorie de onoare pentru fiecare dintre noi să aducem un omagiu marilor personalități ale culturii noastre, să cultivăm elevilor dragostea și respectul față de înaintașii noștri și să cultivăm totodată mândria de a fi român. Zilnic la ora 15,00 și la ora 17,00 în foaierul de la etajul I se vor organiza: proiecții de film din viața și opera poetului național Mihai Eminescu, precum si din viața altor personalități ale culturii românești; minispectacole în cadrul cărora copiii spectatori vor deveni artiști. La aceste activități vor participa toți copiii care se află în unitate. De asemenea, avem pregătite și alte activitățiˮ, anunță directorul Iliuță Brăileanu.

Programul complet:



de pe realitateaoltului.ro
Sent via IFTTT

No comments

Random Posts

3/random/post-list