Saloanele de înfrumusețare din Olt, verificate dacă au muncitori ˮla negruˮ. Ce nereguli au depistat inspectorii de muncă

Saloanele de înfrumusețare de la nivelul județului s-au aflat în perioada 17- 20 ianuarie în vizorul inspectorilor de muncă, principala temă a controlului fiind munca nedeclarată. Nu s-a găsit niciun angajat ,,la negruˮ, doar deficiențe ce pot fi remediate.

Inspectoratul Teritorial de Muncă Olt a desfășurat la nivel județean  Campania Națională pentru identificarea cazurilor de muncă nedeclarată la angajatorii care îşi desfăşoară activitatea în domeniile Coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare şi Activităţi de întreţinere corporală – cod CAEN 9602, 9604. Nu au fost identificate cazuri de angajați ,,la negruˮ, inspectorii de muncă aplicând un avertisment și au dispus remedierea deficiențelor constatate.

,,În perioada campaniei, inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Olt au efectuat 29 controale, în urma cărora au fost dispuse 18 măsuri pentru remedierea deficiențelor constatate și a fost aplicat un avertisment unui angajator din Slatina, pentru netransmiterea în termenul legal a elementelor contractului individual de muncă cel târziu în ziua anterioară începerii activităţii. Cele mai frecvente deficienţe, au fost: nerespectarea prevederilor legale referitoare la evidenţa timpului de muncă; nerepartizarea programului de muncă pentru salariaţii cu timp parţial; neînmânarea unui exemplar al contractului individual de muncă; nepăstrarea la locul de muncă a copiilor contractelor individuale de muncă; neacordarea sporului pentru munca desfăşurată în zilele de sâmbătă şi duminicăˮ, transmite ITM Olt.



de pe realitateaoltului.ro
Sent via IFTTT

No comments

Random Posts

3/random/post-list