A curs cu amenzi și permise reținute în week-end pe drumurile Oltului

Peste 500 de amenzi au aplicat oamenii legii din județul Olt în zilele de week-end. Nici numărul șoferilor rămași pietoni nu este unul mic. Polițiștii olteni au organizat acțiuni pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine și siguranță publică, creșterea gradului de siguranță rutieră și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

În perioada 12-14 ianuarie, polițiștii olteni au organizat acțiuni pentru prevenirea faptelor de violență, depistarea conducătorilor auto care nu respectă normele privind circulația pe drumurile publice, acționându-se preponderent pentru depistarea conducătorilor auto care conduc sub influența alcoolului sau a altor substanțe psihoactive și a celor care nu respectă regimul legal de viteză. Oamenii legii au intervenit la 198 de solicitări, dintre acestea 144 fiind sesizate prin Serviciul Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112.

,,În cadrul activităţilor desfăşurate au fost aplicate 510 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 220.000 de lei. Pentru neregulile constatate la regimul rutier, ca măsură complementară, polițiștii au reținut 118 permise de conducere, dintre acestea 93 au fost reținute pentru depășirea vitezei legale cu mai mult de 50 de km/h, 8 pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, iar 17 pentru alte abateri la regimul rutier. De asemenea, au fost reținute 16 certificate de înmatriculare pentru conducerea unor autovehicule având defecțiuni tehnice sau pentru neîndeplinirea unor obligații legale, fiind constatate și 5 infracțiuni la regimul rutier.,, arată IPJ Olt.



de pe realitateaoltului.ro
Sent via IFTTT

No comments

Random Posts

3/random/post-list