Start campaniei de conștientizare a consecințelor faptelor de violență în școli

Astăzi, 30 ianuarie, este Ziua internațională pentru nonviolență în școli. Ministerul Educației și Poliția Română au lansat o campanie națională pentru conștientizarea consecințelor asociate faptelor de violență școlară în unitățile de învățământ preuniversitar și îi îndeamnă pe români să susțină și să promoveze în rândul comunității școlare valori fundamentale care pot preveni manifestările de bullying, cum ar fi: înțelegere, acceptare, respect și responsabilitate.

În vederea creșterii gradului de siguranță în unitățile de învățământ preuniversitar, Ministerul Educației derulează în perioada ianuarie – iunie 2024, împreună cu Inspectoratul General al Poliției Române, Campania națională pentru conștientizarea consecințelor asociate faptelor de violență școlară în unitățile de învățământ preuniversitar ,,Tu știi ce consecințe pot avea faptele tale? Fii informat, alege inspirat!". Aceasta va fi demarată astăzi, 30 ianuarie, cu ocazia sărbătoririi Zilei Internaționale pentru Nonviolență în Școală.
Activitățile din cadrul campaniei se vor desfășura în toate județele țării și în Municipiul București, în minimum cinci unități de învățământ/județ/sector, având ca grup țintă elevii din clasele a VI-a, a VII-a și a VIII-a.
Direcții de acțiune:
– informarea elevilor pentru conștientizarea consecințelor juridice ale faptelor de violență școlară;
– informarea părinților pe tema prevenirii victimizării elevilor;
– organizarea unui concurs în rândul elevilor de gimnaziu, pe tema „Siguranța școlară", care va implica crearea unui logo și a unui slogan;
– consolidarea parteneriatului dintre autoritățile locale cu responsabilități în domeniu și reprezentanții părinților și ai elevilor, precum și identificarea unor posibili parteneri cu atribuții pe linia siguranței școlare.

Activitățile din cadrul Campaniei sunt interactive și constau în prezența la clasă a unui polițist din cadrul structurii de siguranță școlară și abordarea atât a unor tematici pentru conștientizarea de către elevi a consecințelor juridice ale faptelor circumscrise violenței școlare, cât și a modalităților în care fenomenul poate fi prevenit. La finalizarea activităților, fiecare elev va completa un chestionar de feedback, care își propune să măsoare gradul de siguranță resimțit de elevi în unitățile de învățământ preuniversitar, să aprecieze dacă cele prezentate au fost înțelese de elevi și să evalueze activitatea derulată de polițiști în unitățile de învățământ.

Campania debutează prin organizarea unui concurs național de creație pe tema ,,Siguranța Școlară", ce se adresează elevilor claselor a VI – a – a VIII – a  și constă în realizarea unui material care va cuprinde un Logo și un slogan de însoțire pe tema menționată.



de pe realitateaoltului.ro
Sent via IFTTT

No comments

Random Posts

3/random/post-list