VIDEO/ Bălșean sub control judiciar după ce și-a bătut, șantajat și furat bunica

Un tânăr din orașul Balș, cercetat pentru violență în familie, șantaj, influențarea declarațiilor și abuz de încredere, victima fiind chiar bunica lui, a fost reținut zilele trecute de polițiștii Compartimentului de Investigații Criminale, din cadrul Poliției orașului Balș, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Balș. Ieri, judecătorul a decis plasarea acestuia sub control judiciar.

Polițiștii din cadrul Poliției orașului Balș au fost sesizați alaltăieri de către o femeie de 69 de ani din orașul Balș că nepotul acesteia, un tânăr de 23 de ani, din aceeași localitate, ar fi agresat-o fizic pe 9 ianuarie în repetate rânduri și ar fi șantajat-o să își folosească datele de identitate, în vederea amanetării unui bun. Potrivit oamenilor legii, femeia a mărturisit și faptul că nepotul ar fi refuzat să îi restituie un bun pe care i-l înmânase, încercând prin acest mod să o influențeze să își retragă o plângere penală depusă anterior împotriva sa.
,,Având în vedere aspectele sesizate, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de violență în familie, șantaj, influențarea declarațiilor și abuz de încredere, cercetările fiind continuate în vederea documentării activității infracționale și dispunerii măsurilor legale. Totodată, împotriva tânărului a fost emis și un ordin de protecție provizoriu, pentru o perioadă de 5 zile. În urma probatoriului administrat, la data de 10 ianuarie 2024, sub supravegherea procurorului de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Balș, pe numele tânărului de 23 de ani a fost emisă o ordonanță de reținere pentru 24 de ore, acesta fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Olt. La data de 11 ianuarie 2024, tânărul a fost prezentat instanței de judecată cu propuneri legale, dispunându-se măsura controlului judiciar, pentru o perioadă de 60 de zile, față de acesta.,, declară Claudiu Șerban, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.


de pe realitateaoltului.ro
Sent via IFTTT

No comments

Random Posts

3/random/post-list