FOTO/ Caracalenii au simțit astăzi românește și s-au prins în Hora Unirii

Unirea Principatelor Române a fost marcată astăzi în municipiul Caracal cu o amplă manifestare organizată pe platoul administrativ din fața primăriei. Întrupat de un tânăr, domnitorul care a făcut să ia naștere România a fost prezent alături de romanațeni îmbrăcați în straie populare.

24 ianuarie 1859 rămâne în istoria poporului român o pagină memorabilă, piatra de temelie prin care eforturile de veacuri ale românilor de a trăi într-o singură țară au fost încununate cu succes prin Unirea Principatelor Române ale Moldovei și Țării Românești sub un singur domnitor – Alexandru Ioan Cuza. "Mica Unire" a fost marcată astăzi la Caracal de către autoritățile locale, tineri și adulți deopotrivă, care au simțit românește, au evocat trecutul, au cântat și au dansat.
#td_uid_1_65b0d9b788b92 .td-doubleSlider-2 .td-item1 { background: url(https://ift.tt/uE4IxKH) 0 0 no-repeat; } #td_uid_1_65b0d9b788b92 .td-doubleSlider-2 .td-item2 { background: url(https://ift.tt/7Zt8Cy9) 0 0 no-repeat; } #td_uid_1_65b0d9b788b92 .td-doubleSlider-2 .td-item3 { background: url(https://ift.tt/5TBUL4I) 0 0 no-repeat; } #td_uid_1_65b0d9b788b92 .td-doubleSlider-2 .td-item4 { background: url(https://ift.tt/AiHX4UM) 0 0 no-repeat; }
,,După 165 de ani de la proclamarea primei Uniri, ea rămâne un reper fundamental în consolidarea națiunii române, în cimentarea identității noastre naționale și în recunoașterea internațională a statului național român modern. Astăzi, mai mult ca niciodată, avem nevoie de unitate, solidaritate și atașament față de țară. Prin intrarea în NATO, în 2004, și în UE, în 2007, România a fost recunoscută ca partener important în Europa și în lume. Intrarea în spațiul Schengen este proiect național ce se apropie de finalizare. Statul național unitar România este mai puternic ca niciodată. Războiul din Ucraina a dat încă o dată, dacă mai era nevoie, măsura solidarității noastre ca popor și atașamentul față de valorile europene ale Uniunii. România devine un actor important, prin poziția sa geostrategică, pentru viitorul Uniunii Europene. Și pentru viitorul nostru ca națiune europeană puternică și respectată! La mulți ani Romania!,, este mesajul transmis de către primarul Ion Doldurea.


de pe realitateaoltului.ro
Sent via IFTTT

No comments

Random Posts

3/random/post-list