Măsuri la Spitalul Slatina din cauza gripei: Interzis vizitatorilor pe anumite secții, fără internări de zi, folosirea măștii de protecție

Pe secțiile Neurologie, Pediatrie și Cardiologie ale Spitalului Județean de Urgență Slatina au fost confirmați câteva zeci de pacienți cu gripă, pentru limitarea extinderii acesteia unitatea medicală luând măsuri precum: interzicerea vizitatorilor, purtarea măștii de protecție, interzicerea internărilor de zi.

15 pacienți confirmați cu gripă sunt internați pe secția Boli Infecțioase a SJU Slatina, majoritatea fiind transferați de pe secția Neurologie, iar la Pediatrie 15 copii.

„Au fost mai multe cazuri descoperite pe Secția de Neurologie, acestea fiind transferate la Boli Infecțioase, pentru că pacienții nu au putut fi izolați acolo. Astfel, la acest moment, în Secția de Boli Infecțioase sunt 15 pacienți confirmați cu gripă, dintre care 8-10 sunt din Secția Neurologie. În Secția Pediatrie avem alte 15 cazuri confirmate, iar la Cardiologie este un singur caz. Cei care au avut contact cu pacienții confirmați cu gripă sunt monitorizați cinci-șapte zile și au primit preventiv antivirale", a declarat doctorul Emilian Postelnicu, purtătorul de cuvânt al SJU Slatina.

Cea mai mare unitate medicală cu paturi din județul Olt a întocmit un plan pentru limitarea extinderii gripei pentru Secția de Neurologie ce prevede: interzicerea vizitelor, interzicerea internărilor de zi și a celor programate, izolarea cazurilor pozitive și folosirea măști de protecție.



de pe realitateaoltului.ro
Sent via IFTTT

No comments

Random Posts

3/random/post-list