Autorităţile ar putea declara epidemie de gripă în România. Măsuri în spitale sau şcoli

Creșterea alarmantă a cazurilor de gripă ar putea duce la declararea epidemiei în România. Aceasta ar impune luarea de măsuri în spitale sau şcoli

Mâine, Institututul Naţional de Sănătate Publică împreună cu Ministerul Sănătăţii vor stabili dacă declară sau nu o situaţie de tip epidemică sau epidemie de gripă în România, pe baza ultimelor date legate de numărul mare de cazuri de îmbolnăviri. Acest lucru ar putea aduce în primul rând noi reguli în unităţile medicale, în unele fiind deja stabilit ca vizitele aparţinătorilor să fie reduse sau să fie suspendate.

Dacă va fi declarată epidemie de gripă sau situaţie epidemică, personalul medical trebuie să poarte cu stricteţe echipamentul de protecţie, masca de protecţie va fi recomandată atât pacienților, cât şi aparţinătorilor, iar spitalele  ar trebui să găsească saloane separate pentru cei cu gripă sau viroze.

Reguli noi vor fi recomandate și în şcoli (aerisirea periodică a claselor și triajul epidemiologic înainte de începerea cursurilor), dar şi în spațiile publice aglomerate.



de pe realitateaoltului.ro
Sent via IFTTT

No comments

Random Posts

3/random/post-list