Și astăzi, 18 ianuarie, circulaţia trenurilor între Craiova şi Caracal se desfăşoară pe rute alternative după accidentul feroviar din stația Leu de pe 16 ianuarie. CFR anunță că încă se intervine pentru ridicarea vagoanelor.

"Până la această oră, în staţia CF Leu s-au ridicat şi au fost scoase în afara gabaritului, 7 din cele 11 vagoane de marfă implicate în evenimentul feroviar produs în data de 16 ianuarie. Echipele de intervenţie ale SRCF Craiova acţionează în continuare cu 2 macarale de mare tonaj cu o capacitate de 250 tone, respectiv 125 tone, pentru ridicarea celorlalte 4 vagoane rămase în gabarit. Concomitent se efectuează lucrări de refacere a liniei pe ambele fire de circulaţie şi se fac lucrări pregătitoare pentru montarea unui aparat nou de cale", transmite Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA.

Traficul feroviar în zonă este afectat.

"Operaţiunea de ridicare a vagoanelor deraiate/răsturnate este complexă şi de durată, în special partea de poziţionare/calare/decalare a macaralelor, care înainte de a începe ridicarea de sarcină trebuie să fie asigurate la sol şi echilibrate cu contragreutăţi, pentru a permite operarea în siguranţă. În continuare circulaţia trenurilor se realizează cu tracţiune Diesel, pe rute alternative Craiova – Piatra Olt – Caracal (linie simplă neelectrificată) sau cu transbordarea călătorilor cu mijloace auto între staţiile CF Craiova – Caracal şi retur, asigurată de SRCF Craiova, măsuri de circulaţie care vor fi menţinute până la finalizarea intervenţiilor desfăşurate de personalul feroviar în staţia CF Leu", precizează compania.