Doi finaliști ai premiilor Profesorul Anului în mediul rural predau în școli din Olt

Județul Olt se poate mândri cu doi finaliști în cadrul premiilor Profesorul Anului din mediul rural 2024. Jurizarea s-a făcut dintre 518 nominalizări de cadre didactice. Pe 15 februarie va avea loc evenimentul în care vor fi anunțați câștigătorii.

Dacă anul trecut județul Olt s-a putut mândri cu un dascăl desemnat profesorul Anului din mediul rural, anul acesta printre finaliști se numără două profesoare.

O învățătoare din Drăgănești-Olt, desemnată ,,Profesorul Anului din mediul rural 2023". Află despre cine este vorba | Realitatea Oltului

Teach for Romania a încheiat jurizările pentru a treia ediție a Galei Profesorul Anului din mediul rural 2024 și a anunțat care sunt cei 22 de finaliști la cele 7 categorii de premiere. Profesorii finaliști provin din școli rurale din 15 județe: Iași, Ialomița, Hunedoara, Mureș, Olt, Vâlcea, Ilfov, Bacău, Bihor, Timiș, Bistrița-Năsăud, Dolj, Călărași, Cluj și Mehedinți.

Județul Olt are printre finaliști două profesoare: Mihaela Nistor- Școala Gimnazială Comani din cadrul Liceului Tehnologic Drăgănești-Olt, la Categoria: Dezvoltarea abilităților socio-emoționale și Lăcrămioara Cule – profesor Școala Gimnazială Scărișoara, Categoria: Implicare în comunitate.

Au fost 518 nominalizări de cadre didactice, iar în jurizare au fost implicați 80 de profesori, alumni și membri ai echipei Teach for Romania, precum și 38 de specialiști din: societatea civilă, experți în educație, reprezentanți ai sectorului business, elevi, parteneri instituționali și parteneri media. Nominalizările pentru aceasta gală au putut fi făcute de către elevi, părinți, alte cadre didactice, directori, inspectori școlari, reprezentanți ai entităților cu activitate în domeniul educațional (ONG-uri, entități media, instituții publice etc.). În prezent, candidaturile finaliste se află în etapa de documentare în teren pentru a verifica validitatea informațiilor furnizate.

,, Gala „Profesorul Anului din mediul rural" este singurul eveniment din România care scoate la lumină și celebrează eforturile și rezultatele oamenilor minunați care lucrează în învățământul din mediul rural. Prin această competiție ne dorim să aducem un plus de vizibilitate profesorilor, învățătorilor, educatorilor din mediul rural care cred în potențialul fiecărui copil, care se pregătesc și își folosesc toată creativitatea și resursele pentru a le oferi acestora șansa la un viitor mai bun prin educație modernă, de calitate, relevantă. Oameni care pot să inspire și care schimbă fața sistemului de educație din România.ˮ, transmit organizatorii.

Câștigătorii vor fi anunțați pe 15 februarie, în cadrul Galei Profesorul Anului din mediul rural, ce va avea loc la Timișoara.



de pe realitateaoltului.ro
Sent via IFTTT

No comments

Random Posts

3/random/post-list